Προάγονται όλοι οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης ανεξαρτήτως αξιολόγησης

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στη βάση των όσων προβλέπουν «Οι περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμοί» του 2017, και μετά την τροποποίηση του κανονισμού 7(10)(γ), λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στα σχολεία με τη λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας αποφασίζει όπως για το σχολικό έτος 2019-2020:

1. Οι μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίων προάγονται και οι μαθητές και μαθήτριες Γ΄ τάξης Γυμνασίων απολύονται ανεξαρτήτως αξιολόγησης.

2. Οι μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείων και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) προάγονται ανεξαρτήτως αξιολόγησης και νοουμένου ότι δεν σημείωσαν αριθμό απουσιών μεγαλύτερο των 135 ή μεγαλύτερο των 67 στο δεύτερο τετράμηνο μέχρι τη 13η Μαρτίου 2020.

3. Οι εκπαιδευτικοί παρουσιάζονται στα Λύκεια και ΤΕΣΕΚ μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι εργασίες απόλυσης των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης Λυκείου και ΤΕΣΕΚ.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στους Κανονισμούς για το σχολικό έτος 2020- 2021 οι εκπαιδευτικοί παρουσιάζονται στα σχολεία την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου 2020 και τα μαθήματα αρχίζουν την πέμπτη εργάσιμη ημέρα, τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020. Οι μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιαστούν στο σχολείο στις 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.