Ο Μάικ Πομπέο σχολίασε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα απογοητευόταν βαθύτατα αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αθετούσε την υπόσχεσή του για πάγωμα των πυρηνικών δοκιμών.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι η Πιονγιάνγκ θα συνεχίσει την ανάπτυξη στρατηγικών όπλων αν οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν την επιθετική πολιτική κατά της χώρας και δεσμεύτηκε να αποκαλύψει τα όπλα αυτά στο άμεσο μέλλον, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το κρατικό μέσο της Βόρειας Κορέας KCNA, ο Κιμ ζήτησε περαιτέρω ανάπτυξη στρατηγικών όπλων προσθέτοντας ότι το πόσο θα ενισχυθεί η πυρηνική αποτρεπτική δύναμη της Βόρειας Κορέας θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των ΗΠΑ.

«Ο κόσμος θα δει ένα νέο στρατηγικό όπλο να αναπτύσσεται από τη Βόρεια Κορέα στο άμεσο μέλλον» ανέφερε ο Κιμ.
Από την πλευρά του πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα κρατήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο πλαίσιο της διαδικασίας αποπυρηνικοποίησης.

«Πιστεύω ότι είναι άνδρας που κρατάει τον λόγο του» σχολίασε μιλώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με τις ανακοινώσεις του Κιμ.
Επανέλαβε ότι αναμένει ως δώρο από τον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα ανατολίτικο βάζο, ωστόσο, δεν εξήγησε γιατί.

Σε συνέντευξή του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα απογοητευόταν βαθύτατα αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αθετούσε την υπόσχεσή του για πάγωμα των πυρηνικών δοκιμών.

«Αν ο πρόεδρος Κιμ έχει υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις που έκανε στον πρόεδρο Τραμπ αυτό είναι βαθιά απογοητευτικό» δήλωσε ο Πομπέο στο CBS. «Εμείς τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα κάνει το ίδιο» πρόσθεσε.