Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια στη Λευκωσία – Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα οι συλληφθέντες

Τρία άτομα ηλικίας 20, 27 και 28 ετών συνέλαβε η αστυνομία ενώ εκκρεμούν εντάλματα για άλλα δυο πρόσωπα σχετικά με τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες στον κυκλικό κόμβο στην περιοχή Αρχαγγέλου, από διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα νέα μέτρα και την διαφθορά.

Διαβάστε επίσης:  Συμπλοκές και ένταση έξω από το Φιλοξενία και το Sigma

Την ίδια στιγμή η αστυνομία προβαίνει σε ταυτοποίηση και άλλων ατόμων και αναμένονται και άλλες συλλήψεις, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Πρόσθεσε ότι των επεισοδίων είχε προηγηθεί παράνομη συνάθροιση γύρω στις έξι το απόγευμα περίπου 250 ατόμων, από διάφορες πόλεις έξω από το ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ όπου συνεδρίαζε η βουλή.

Στη συνέχεια διαδηλωτές μετέβησαν με τα αυτοκίνητα τους στον κυκλικό κόμβο Αρχαγγέλου, ανέκοψαν την κυκλοφοριακή κίνηση, φώναζαν συνθήματα και δεν φορούσαν μάσκες.

Σύμφωνα με τον κύριο Ανδρέου η αστυνομία τους κάλεσε να διαλυθούν, αλλά περίπου 70 άτομα έριχναν πέτρες και οχλαγωγούσαν με αποτέλεσμα να γίνουν τρεις συλλήψεις και να τραυματιστούν τρία πρόσωπα – από τα οποία τα δυο μέλη της αστυνομικής δύναμης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για να εξασφαλιστούν διατάγματα κράτησης.

Για το θέμα του Μητροπολίτη Μόρφου ο οποίος καλεί σε παρακοή των διαταγμάτων περιορισμού για τον covid-19, ο κύριος Ανδρέου επισήμανε ότι η αστυνομία μπορεί να παρέμβει μόνο αν υπάρξει παραβίαση των διαταγμάτων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy