Προχωρούμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του Γιώργου Τ. Γεωργίου*

 

Η 27η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη ΑΚΕΛ Λεµεσού, που θα πραγµατοποιηθεί την ερχόµενη βδοµάδα, καλείται να προβεί σε µια πλήρη αξιολόγηση της δράσης και προσφοράς του κόµµατος στη Λεµεσό. Να εκτιµήσουµε αντικειµενικά τι κάναµε και τι δεν κάναµε σ’ αυτά τα πέντε χρόνια από την προηγούµενη Συνδιάσκεψή µας. Αυτή η κριτική ανάλυση και προσέγγιση είναι ανάγκη να λαµβάνει υπόψη όλα τα επίπεδα του κόµµατος, από την Επαρχιακή Επιτροπή µέχρι την Κοµµατική Οµάδα, τη βάση του κόµµατος και αντιστρόφως.

Θα µιλήσουµε για τη ζωή µας! Για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων! Την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη δηµόσια υγεία, την ύπαιθρο και την αγροτική οικονοµία, τη βιοµηχανία, το εµπόριο, τον τουρισµό, το λιµάνι, τους ηµικρατικούς οργανισµούς.

Κάθε συνέδριο, κάθε Συνδιάσκεψή µας, αποτελούσαν σταθµό για το ΑΚΕΛ στην ιστορική διαδροµή του. Κι αυτό γιατί δεν ήταν απλά µια εσωκοµµατική διαδικασία, αλλά αφορούσε ολόκληρη την κοινωνία. Η 27η Επαρχιακή Συνδιάσκεψή µας αποτελεί ακόµα έναν ιστορικό σταθµό στην 96χρονη ιστορική διαδροµή του τιµηµένου µας κόµµατος. Καλείται µέσα από ένα ζωντανό και δηµιουργικό διάλογο να επανακαθορίσει τους στόχους και επιδιώξεις για τα επόµενα 4 χρόνια.

Κουβαλούµε µια βαριά κληρονοµιά. Η Λεµεσός αποτελεί την κοιτίδα του Κ.Κ.Κ. και της κυπριακής Αριστεράς. Εδώ γεννήθηκε το Κοµµουνιστικό Κόµµα Κύπρου. Στη Λεµεσό ρίχθηκε η σπορά για το νέο, το σύγχρονο, το ριζοσπαστικό και το επαναστατικό.

Είµαστε περήφανοι που είµαστε συνεχιστές µιας λαµπρής ιστορίας που έµελλε να αλλάξει τον ρουν των γεγονότων και εξελίξεων στην πατρίδα µας. Στην πολιτική, στην οικονοµία, τα ανθρώπινα δικαιώµατα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Είµαστε εµείς που σταθήκαµε απέναντι στους Άγγλους αποικιοκράτες, τους τοκογλύφους και εκµεταλλευτές της εποχής.

Είµαστε περήφανοι που βαδίζουµε στον ίδιο δρόµο των ιδρυτών και των κατοπινών ηγετών µας, του Γιάννη Λεύκη, του Σκελέα, του Βάσου και της Φωφώς Βασιλείου, του Πλουτή, του Παρτασίδη, του Εζεκία Παπαϊωάννου και του Κυριάκου Χρίστου.

Είµαστε περήφανοι γιατί συµµετείχαµε σ’ όλους τους απελευθερωτικούς πολέµους, τον Ισπανικό Εµφύλιο ενάντια στον Φράνκο, τον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και τον αντιφασιστικό πόλεµο, τους αγώνες µας κατά των Άγγλων αποικιοκρατών, τον αγώνα ενάντια στους εθνικιστές, την ακροδεξιά και την ΕΟΚΑ Β’. Είµαστε περήφανοι γιατί η Λεµεσός της Αντίστασης και της ∆ηµοκρατίας είχε πρωταγωνιστή το ΑΚΕΛ. ∆ώσαµε ήρωες στον αγώνα κατά του φασισµού κατά το προδοτικό πραξικόπηµα του 1974 και την βάρβαρη τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

Το ΑΚΕΛ, η Κυπριακή Αριστερά, ήταν, είναι και παραµένει η ατµοµηχανή της προόδου, της δηµοκρατίας και της ανάπτυξης.

Η 27η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη είναι εκ των πραγµάτων σταθµός, αφετηρία για καινούργιους αγώνες.

Προχωρούµε µε την ορµή της ιστορίας µας! Κάνουµε πράξη τις συνεδριακές µας αποφάσεις, κάνουµε κτήµα του κοµµατικού συνόλου τις διαπιστώσεις και τα συµπεράσµατά µας. Φρεσκάρουµε τις γραµµές µας µε νέες ιδέες, βέλτιστες πρακτικές και σύγχρονες προσεγγίσεις! Οικοδοµούµε ένα κόµµα ισχυρό στην κοινωνία και στο λαό, σύγχρονο και αποτελεσµατικό! Αφήνουµε πίσω τις ελλείψεις, τις αδυναµίες και την αναβλητικότητά µας! Παίρνουµε διαζύγιο µε τον κακό µας εαυτό.

Μπροστά µας υψώνονται τεράστια πολιτικά και οργανωτικά καθήκοντα. ∆ίνουµε µε αποφασιστικότητα τη µάχη της Κύπρου! Αγωνιζόµαστε για λύση και επανένωση, γιατί πιστεύουµε ότι τα οράµατά µας για την ενωµένη Κύπρο εκφράζουν τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού µας, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων.

Ανανεώνουµε το ραντεβού µας για νέους αγώνες ενόψει προεδρικών εκλογών για το 2023. Η εισήγηση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Αντρέα Μαυρογιάννη µπορεί να εµπνεύσει, είναι και ελπιδοφόρα και νικηφόρα.

Η Αριστερά της Λεµεσού, ή η Λεµεσός της Αριστεράς, απαντά παρούσα! ∆εν έχουµε δικαίωµα ούτε να διαψεύσουµε, ούτε να διαψευστούµε. Η Ιστορία µάς καλεί και πάλι να πρωταγωνιστήσουµε! Στην Αριστερά δεν πάει η µιζέρια, ψηλά τα λάβαρα του αγώνα.

* Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.