Δεν προχωρούν με τα απεργιακά μέτρα οι δεσμοφύλακες της ΠΑΣΥΔΥ – Αποδέχθηκαν την κυβερνητική πρόταση

Αποδέχτηκε την κυβερνητική πρόταση η συντριπτική πλειοψηφία των δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ, με ποσοστό 95%, και δεν θα προχωρήσουν με την 48ωρη απεργία που προανήγγειλαν.

Μιλώντας στον Άστρα, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στρατής Ματθαίου ανέφερε ότι κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσίασε στους δεσμοφύλακες της συντεχνίας του την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η πρόταση προνοεί την παραχώρηση επιδόματος επικινδυνότητας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι στα 120 ευρώ, και την προκήρυξη 60 νέων θέσεων για πρόσληψη δεσμοφυλάκων και 25 θέσεων για πρόσληψη αρχιδεσμοφυλάκων στις Κεντρικές Φυλακές.


Ο κ. Ματθαίου ανέφερε ότι 98 δεσμοφύλακες αποδέχτηκαν την πρόταση, ενώ 14 την απέρριψαν.

Ο αντιπρόεδρος του κλάδου δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ Κώστας Μούζουρας, ανέφερε πως με την παραχώρηση του επιδόματος αναγνωρίζεται για πρώτη φορά ο ρόλος του δεσμοφύλακα, ενώ ανέφερε ότι ρυθμίζεται με κάποιον τρόπο και το αίτημα για την μισθολογική αναβάθμιση των κλιμάκων τους.

Εξήγησε ότι έγιναν διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για όλη τη δημόσια υπηρεσία, και αποφασίστηκε όπως η ανέλιξη των δημόσιων υπαλλήλων γίνεται με πιο γρήγορο ρυθμό.


Ξεκαθάρισε ότι η πρόταση αφορά όλους τους δεσμοφύλακες, και είπε ότι το απόγευμα η Συντεχνία «Ισότητα», που συνεχίζει με τα απεργιακά της μέτρα, θα έχει έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να λάβει τις αποφάσεις της.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.