Αχρείαστη και ανώφελη χαρακτήρισε τη συζήτηση που διεξάγεται όλο αυτό τον καιρό για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο ο υπουργός παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας στην Πρωινή Εκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι η συζήτηση που πρέπει να γίνεται είναι για την ποιότητα και όχι για τη διαδικασία. Όπως ανέφερε, η συζήτηση που επιδιώκει τώρα με τις πολιτικές δυνάμεις θα αφορά τον χρόνο προετοιμασίας, τα διαγωνίσματα και άλλα πρακτικά ζητήματα που έχουν προκύψει προκειμένου να ετοιμαστεί ένας κανονισμός ποιο απλός.

Θα πρέπει, είπε, να δοθεί χρόνος στους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση των μαθητών που δεν αφορά μόνο τις εξετάσεις των τετραμήνων. Για το θέμα με τις θερμάνσεις είπε ότι είναι αρμοδιότητα των σχολικών εφοριών και το υπουργείο παιδείας συνεργάζεται μαζί τους. Λειτουργούν 2 χιλιάδες συστήματα θέρμανσης και είναι φυσικό, είπε, κάποιες να χαλούν. Ωστόσο, σημείωσε αμέσως μόλις εντοπιστεί το πρόβλημα γίνεται προσπάθεια επιδιόρθωσης του. Πρέπει, είπε, να αποφύγουμε την υπερβολή.

Οι μαθητές θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά των εξετάσεων ανά τετράμηνο, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπίθιος.

Αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες των μαθητών οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από τον διάλογο από τον ίδιο τον υπουργό παιδείας, θα λάβουν όπως είπε, τα συλλογικά όργανα των μαθητών.

Εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τον αποκλεισμό των μαθητών από τον διάλογο ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ επισήμανε ότι ο υπουργός παιδείας θεωρεί ότι δεν είναι εποικοδομητικές οι προτάσεις των μαθητών στο όλο ζήτημα, γι αυτό και συζητά μόνο με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Οι γονείς ευελπιστούν ότι με τις αλλαγές που θα επιφέρει το υπουργείο παιδείας στους κανονισμούς για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο σε συνεργασία μα τα πολιτικά κόμματα θα διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το πρώτο τετράμηνο, ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου.

Ο ίδιος είπε, ότι αν αλλάξει κάτι οι γονείς δεν θα επιμείνουν ότι οι εξετάσεις πρέπει να μεταφερθούν τον Ιανουάριο. Πρόσθεσε ότι οι γονείς θα επιδιώξουν συνάντηση και με την ΠΣΕΜ για να συζητήσουν το θέμα των τετραμήνων.

Διατηρούνται οι προβληματισμοί της ΟΕΛΜΕΚ για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και για το σκοπό βελτίωσης τους οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν μια σειρά εισηγήσεις για να μην επαναληφθούν προβλήματα του πρώτου τετραμήνου, ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Χατζησάββας. Πρόσθεσε, ότι αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται για το πρώτο τετράμηνο και στη συνέχεια θα επανέλθουν.

Για το συνταξιοδοτικό ο κύριος Χατζησάββας είπε ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον συνδικαλιστικό τομέα οι εκπαιδευτικοί όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν μετά το 2011. Η υπομονή εξαντλήθηκε είπε και επέκρινε την κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών για στάση κωλυσιεργίας. Πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί, θα πάρουν πρόταση για κινητοποίηση και στις υπόλοιπες οργανώσεις των δημοσίων υπαλλήλων.