Προδρόμου: «Αχρειάστος ο θόρυβος για το άρθρο της μαθήτριας»

Το Υπουργείο Παιδείας θα υπερασπιστεί -αν χρειαστεί- το δικαίωμα του κάθε μαθητή και μαθήτριας, καθώς επίσης του κάθε εκπαιδευτικού να εκφέρει τις απόψεις του, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος σχολιάζοντας το άρθρο μαθήτριας της Β` Λυκείου στη Λευκωσία σε σχολική εφημερίδα, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους μερίδας καθηγητών του μαθήματος των θρησκευτικών, είπε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις, που δεν χρειάζεται να τις κρίνει το Υπουργείο του.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση εκπαιδευτικών σε μαθήτρια γιατί είπε την άποψη της για τα θρησκευτικά – Άγνοια δηλώνει ο Υπουργός

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με το ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο κ. Προδρόμου έκανε λόγο για «αχρείαστο θόρυβο», σημειώνοντας ότι «κακώς» σχολιάστηκαν δημόσια οι απόψεις μιας μαθήτριας μας και δη της συγκεκριμένης μαθήτριας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το δικαίωμα της έκφραση υπάρχει και ισχύει ευτυχώς», προσθέτοντας ότι «είναι μια κατάκτηση, όχι μόνο της κυπριακής κοινωνίας, αλλά ολόκληρου του ευρωπαϊκού χώρου και έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και αγώνες να υπάρχει η ελευθέρια της έκφρασης».

Διαβεβαίωσε πως το αρμόδιο Υπουργείο θα προασπιστεί τη συγκεκριμένη μαθήτρια «αν οποιοσδήποτε την αμφισβητήσει στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζοντας επίσης πως «θα υπερασπιστεί αν χρειαστεί το δικαίωμα του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας, του κάθε εκπαιδευτικού, να εκφέρει τις απόψεις του».

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν υπήρχε θέμα να πάρει θέση. Πιστεύουμε, όμως, ότι ο διάλογος πρέπει να γίνεται νηφάλια με επιχειρήματα, χωρίς ακρότητες, με σεβασμό πάντα στην άποψη των άλλων και βεβαίως όποια σχόλια έκανα τις προηγούμενες μέρες για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν έχουν καμιά σχέση είτε με τις απόψεις που εκφράστηκαν σε αυτό το άρθρο της μαθήτριας, είτε με την συζήτηση γι’ αυτό το άρθρο», είπε.

Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση ότι «οποιοσδήποτε κρίνει τις απόψεις ή την αρθρογραφία κάποιου άλλου το κάνει υπό προσωπική ιδιότητα», σημειώνοντας ότι «αυτές τις προσωπικές απόψεις δεν χρειάζεται να τις κρίνει το Υπουργείο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.