Προδρόμου: Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις εξετάσεις τετραμήνων για την Γ’ Λυκείου

Για τις αλλαγές που προωθούνται στον τομέα της παιδείας μίλησε στον Άστρα ο αρμόδιος Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις εξετάσεις τετραμήνων για την Γ’ Λυκείου.

Ανέφερε ότι η τροποποιητική νομοθεσία διευρύνει τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων στο Γυμνάσιο, ωστόσο όπως εξήγησε, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις μόνο στα μαθήματα των Ελληνικών και των Μαθηματικών.


Για το Λύκειο, είπε ότι στις πρώτες δύο τάξεις οι μαθητές θα παρακάθονται εξετάσεις στο μάθημα των Ελληνικών και σε άλλα δύο, αναλόγως της κατεύθυνσης που ακολουθούν.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε ότι στην Τρίτη Λυκείου η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή οι τελειόφοιτοι μαθητές θα δίνουν δύο εξετάσεις για σκοπούς απόλυσης σε πέντε μαθήματα και Παγκύπριες Εξετάσεις για σκοπούς πρόσβασης στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι υπάρχει σαφής οδηγία για τον αριθμό των γραπτών ασκήσεων στα διαγωνίσματα. Όπως είπε ο κ. Προδρόμου, ορίστηκε ότι για κάθε τετράωρο μάθημα θα υπάρχει μια γραπτή άσκηση ανά τετράμηνο.


Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το νέο νομοσχέδιο προέκυψε από τις εισηγήσεις που τέθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η τροποποιητική νομοθεσία έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί στην Βουλή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.