Προδρόμου: «Δεν υπάρχει ρατσιστικό επεισόδιο σε σχολείο» – «Ας με διαψεύσει ο διευθυντής», τονίζει ο Βύρας

Το ρατσιτσικό επεισόδιο σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα έχει συμβεί και είναι γεγονός, ανέφερε στο dialogos.com.cy ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, την ώρα που ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει κανένα ρατσιστικό επεισόδιο».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από απόφαση του διευθυντή, δεν επετράπη προσωρινά σε μαθήτρια από την Κένυα να παρουσιαστεί στην αποφοίτηση της λόγω πλεξούδων που είχε στα μαλλιά της.

Ο κ. Βύρας ανέφερε ότι η θεία του κοριτσιού επικοινώνησε με τον ίδιο και του κατήγγειλε το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν στο κορίτσι να παραστεί στην αποφοίτηση λόγω του ότι οι πλεξούδες που είχε στα μαλλιά είναι «εκτός κανονισμών».

Παράλληλα, ο κ. Βύρας τόνισε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον διευθυντή για το περιστατικό. «Μου είπε ότι οι πλεξούδες είναι εκτός κανονισμών και το κορίτσι πρέπει να παραλάβει το απολυτήριο από το γραφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε Δήμαρχος Λάρνακας, μετά τη συζήτηση με τον διευθυντή, ο ίδιος συναίνεσε να παραστεί το κορίτσι στην αποφοίτηση. «Ας διαψεύσει ότι μίλησε μαζί μου», πρόσθεσε ο κ. Βύρας.

Δεν υπάρχει κανένα επεισόδιο, ισχυρίζεται ο Πρόδρομος Προδρόμου

Σχολιάζοντας τα ρατσιστικά επεισόδια που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου υποστήριξε ότι είναι πρόβλημα να γίνεται δημόσια συζήτηση για ισχυρισμούς και ανώνυμες καταγγελίες.

Ισχυρίστηκε παράλληλα ότι είναι η τρίτη εβδομάδα που συγκεκριμένο μέσο δημοσιεύει τέτοια περιστατικά με το Υπουργείο Παιδείας να μην έχει γνώση και υποστήριξε ότι απασχολεί ιδιαίτερα το Υπουργείο το πώς θα χειρίζεται ανώνυμες καταγγελίες.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου υποστήριξε ότι δε γνώριζε για το τελευταίο περιστατικό που αφορά μαθήτρια από την Κένυα που δεν της επετράπη να παρουσιαστεί στην αποφοίτηση της λόγω των κοτσίδων που είχε στα μαλλιά της.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο Υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει κανένα επεισόδιο».

Επισημαίνεται ότι την ώρα που ο Πρόδρομος Προδρόμου δήλωνε ότι δεν γνώριζε για το περιστατικό, το Υπουργείο Παιδείας είχε ήδη εκδώσει ανακοίνωση για το εν λόγω θέμα.

Το ηχητικό με τις δηλώσεις Προδρόμου σε δημοσιογράφους:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy