Προδρόμου για «αντρική Επιτροπή»: Προέκυψε…τυχαία

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η εξήγηση του Υπουργού...Πολιτισμού αφού ισχυρίζεται ότι η σύνθεση...προέκυψε τυχαία και υπάρχουν άλλες επιτροπές με πολλές γυναίκες!


Σάλο προκάλεσε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Πρ. Προδρόμου να διορίσει σε 16μελη Συμβουλευτική Επιτροπή για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού 15 άντρες και μια γυναίκα!

Πολλοί ήταν αυτοί που κατέκριναν την απόφαση του Υπουργού ο οποίος fαίνεται να μην κατάφερε να βρει περισσότερες από μια γυναίκες που διαπρέπουν στον χώρο του Πολιτισμού, για να συμμετέχουν στην επιτροπή.

Μετά το σάλο, ο Υπουργός αναγκάστηκε να τοποθετηθεί και όπως ισχυρίστηκε σήμερα, η σύνθεση προέκυψε τυχαία!

Όπως είπε, η επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες που επελέγησαν στη βάση του έργου, των γνώσεων και της ανάμιξής τους στα πολιτιστικά πράγματα και δεν προβλέπεται να είναι αντιπροσωπευτική οποιωνδήποτε χώρων ή ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο των προεργασιών για τη δημιουργία του Υφυπουργείου και για την εκπόνηση νομοθετικού πλαισίου που θα αναγνωρίζει επαγγελματικά τους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, ο Υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με όλους τους σχετικούς αντιπροσωπευτικούς φορείς.

Όπως, «εξίσου συμπτωματικά», συνεχίζει ο Υπουργός, σε άλλες συμβουλευτικές επιτροπές υπάρχει μεγαλύτερη παρουσία του γυναικείου φύλου. Παράδειγμα είναι η συμβουλευτική επιτροπή για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, η οποία έχει συσταθεί και θα δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών.

 

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News