Προδρόμου σε Άν. Κυπριανού: Δεν θα τερματιστεί η έρευνα κατά του ζωγράφου

Δεν πρόκειται να σταματήσει η πειθαρχική έρευνα εναντίον του καθηγητή-ζωγράφου δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, την ίδια ώρα που ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ αποστέλνει επιστολή στον Πρόδρομο Προδρόμο με το σχετικό αίτημα.

prodromou antros akel 1 scaled

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε σήμερα με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ και όπως δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού θα στείλει επιστολή με την οποία θα τονίζει ότι κανένας δεν πρέπει να διώκεται για έργα τέχνης και θα ζητά τον τερματισμό της πειθαρχικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Σημείωσε μάλιστα ότι στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφερόταν ότι ο καθηγητής θα ελεγχθεί για τις ζωγραφιές του.

prodromou antros akel 5 scaled

Σχολιάζοντας ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι η έρευνα αφορά στους κανόνες λειτουργίας των σχολείων και δεν πρόκειται να τερματιστεί.

Πρόσθεσε ότι αναλόγως του αποτελέσματος της έρευνας θα ληφθούν και οι δέουσες αποφάσεις.
Ο κύριος Προδρόμου διευκρίνισε ότι πειθαρχική έρευνα γίνεται εναντίον συνολικά 4 διευθυντών.

prodromou antros akel 3 scaled

Πάντως ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ είπε ότι το κόμμα του θα αναμένει το πόρισμα της έρευνας και θα πράξει αναλόγως.
Στο μεταξύ στην συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τις διαβουλεύσεις που γίνονται ενόψει του καταρτισμού νομοσχεδίου για την δημιουργία υφυπουργείου πολιτισμού.

Συμφώνησαν ότι το γραφείο πολιτισμού του ΑΚΕΛ θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους λειτουργούς του υπουργείου με στόχο το νομοσχέδιο να έχει έναν σωστό προσανατολισμό και σωστή οργανωτική δομή.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News