Πρόεδρε, πέστε τώρα το mea culpa για τον Ρίκκο;

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

ΤΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Βαριές και ασήκωτες είναι οι πολιτικές ευθύνες του Προέδρου Αναστασιάδη, ιδιαίτερα μετά την καταδικαστική ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για την παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.


Οι πολιτικές ευθύνες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη εστιάζονται στο γεγονός ότι ο κ. Ερωτοκρίτου είναι δική του επιλογή και μάλιστα είναι από τις επιλογές των «άριστων των αρίστων».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνώριζε ποιος ήταν ο κύριος Ερωτοκρίτου. Γνώριζε καλύτερα και από εμάς. Ο κ. Ερωτοκρίτου διετέλεσε βουλευτής και ηγετικό στέλεχος του ΔΗΣΥ. Ο κ. Ερωτοκρίτου ήρθε σε εσωκομματική σύγκρουση με τον τότε πρόεδρο του ΔΗΣΥ, κ. Αναστασιάδη, αποχωρώντας από το ΔΗΣΥ. Διετέλεσε βουλευτής και αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ. Ο κ. Ερωτοκρίτου βρέθηκε ξανά, στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, στα ίδια χαρακώματα με τον κ. Αναστασιάδη, με κοινό στόχο να πολεμήσουν την κυβέρνηση Δ. Χριστόφια και το ΑΚΕΛ.

Οι δυο Συναγερμικοί φίλοι από το 1974, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ερωτοκρίτου, σύναψαν συμφωνίες παραμονές των προεδρικών εκλογών. Ο κ. Ερωτοκρίτου ξέχασε τι έλεγε για τον κ. Αναστασιάδη και τους είδαμε μαζί σε προεκλογικές εξέδρες. Με την εκλογή του στην Προεδρία, ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε τον κ. Ερωτοκρίτου για τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, εξαργυρώνοντάς έτσι μια προεκλογική υπόσχεση.

Από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ο κ. Ερωτοκρίτου συνέχισε να ενεργεί και να πράττει ως πολιτικός με αντιακελικό μένος.


Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας βρέθηκε μπλεγμένος στην υπόθεση «Providencia» και κατόπιν ποινικής ανάκρισης από τον ανεξάρτητο ανακριτή Π. Καλλή και καταχωρήθηκε εναντίον του ποινικό κατηγορητήριο ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνώριζε λοιπόν πολύ καλά το βιογραφικό πολιτικό βίο του κ. Ερωτοκρίτου, αλλά επέλεξε να τον διορίσει, αλλά και να τον στηρίξει ακόμη και όταν οδηγήθηκε ως κατηγορούμενος ενώπιον των δικαστηρίων. Αλήθεια, γιατί αυτή η πολιτική στήριξη; Μήπως κάτι γνωρίζει ο κ. Ερωτοκρίτου που εμείς δεν ξέρουμε και για το οποίο ανησυχεί ο κ. Αναστασιάδης;

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντί να παρέμβει ως θεματοφύλακας των θεσμών και να ζητήσει παραίτηση του κ. Ερωτοκρίτου, επέλεξε να τον στηρίξει μέχρι εσχάτως…!
Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ζήτησε την πολιτική παραίτηση του κ. Ερωτοκρίτου και του παρείχε πλήρη πολιτική στήριξη, σημαίνει ότι αποδέχθηκε να αναλάβει και ο ίδιος πολιτικές ευθύνες και τώρα καλείται το ολιγότερο να πει δημόσια το mea culpa.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.