Η «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» αντέδρασε στην κριτική που δέχεται με γραπτή ανακοίνωση που κάνει λόγο για «αβάσιμους ισχυρισμούς»

Φωτογραφία αρχείου

Για «αβάσιμους ισχυρισμούς» κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωσή της η «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων», σχετικά με την καταιγίδα αντιδράσεων που ξέσπασε στα κατεχόμενα σχετικά με τις δηλώσεις του Αχμέτ Ουνσάλ για τη θέση της γυναίκας στην σύγχρονη Κύπρο.

«Στο πλαίσιο των σεμιναρίων του φροντιστηρίου οικογένειας που διοργανώνει το κέντρο οικογένειας και νεολαίας Χαλά Σουλτάν, το οποίο είναι οργανισμός της πρεσβείας, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο Αχμέτ Ουνσάλ να συζητήσει το θέμα “Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του γάμου στο Ισλάμ” σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου στα εξωτερικά κτίρια του τζαμιού Οσμάν Φαζίλ Πολάτ Πασά. Ο πρόεδρος Ουνσάλ επεξήγησε το θέμα στους συμμετέχοντες από νομικής και θρησκευτικής πλευράς. Ο πρόεδρος Ουνσάλ, ο οποίος είναι επίσης ειδικός στο Ισλαμικό Οικογενειακό Δίκαιο, δήλωσε ότι ο γάμος είναι μια σύμβαση, ότι η σύμβαση αυτή, όπως κάθε νομική σύμβαση, έχει συμβαλλόμενα μέρη και ότι ένα σημαντικό στοιχείο της σύμβασης αυτής είναι να επιτραπεί στα μέρη η ελευθερία της σεξουαλικής επαφής», αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «στην ομιλία, δεν χρησιμοποιήθηκαν φράσεις όπως “πρέπει να έρχεσαι όποτε σε καλεί ο σύζυγός σου στο κρεβάτι”. Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο τόσο στη θρησκεία, όσο και στο νόμο και την ευπρέπεια. Η παρουσίαση, η οποία έχει απολύτως νόμιμο περιεχόμενο, έχει διαστρεβλωθεί στα μέσα ενημέρωσης”.

Τέλος αναφέρεται ότι “ορισμένες φράσεις έχουν αφαιρεθεί από τα συμφραζόμενα. (Από την άλλη) ένα άλλο θέμα που πρέπει να γνωρίζει το κοινό είναι ότι η θρησκευτική γνώση δεν είναι η προσωπική γνώμη των ατόμων, αλλά το Ιερό Βιβλίο των Μουσουλμάνων, το Κοράνι, και η Σούννα του Προφήτη Μωάμεθ, του Προφήτη των Μουσουλμάνων. Για το λόγο αυτό, η δήλωση ενός οργανισμού που έχει αναλάβει να μεταδώσει την ορθή θρησκευτική γνώση δεν αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές απόψεις των εκπροσώπων του».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy