Προεδρικές 2023: Ημέρα δεύτερη για το ΠΓ ΑΚΕΛ – Σε 30 μέρες η τελική απόφαση

Κεντρική επιτροπή ΑΚΕΛ - Φώτο Αρχείου

Συνεχίζεται σήμερα το πρωί η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές.

Η πρόταση για τις Προεδρικές Εκλογές, θα κατατεθεί ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα συνέλθει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Μαΐου.


Το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συνήλθε χθες µε θέµα τις προεδρικές εκλογές, το προγραµµατικό πλαίσιο και τη διαµόρφωση της πρότασης για την υποψηφιότητα που θα υποστηριχθεί από το κόµµα στις εκλογές του 2023.

Η πρόταση του Π.Γ. θα συζητηθεί το ερχόµενο Σαββατοκύριακο, 7-8 Μαΐου, στην Κεντρική Επιτροπή του κόµµατος η οποία θα διαμορφώσει και την εισήγηση προς τις Κοµµατικές Οµάδες Βάσης. Όπως είναι γνωστό, η διαδικασία που ακολουθεί το ΑΚΕΛ προϋποθέτει και δεύτερο κύκλο συζητήσεων ανάµεσα στα µέλη και τους φίλους του κόµµατος που προγραµµατίζεται να ολοκληρωθεί στις 23 Μαΐου. Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα πραγµατοποιηθεί η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη όπου θα ληφθεί και η τελική απόφαση για τις Προεδρικές Εκλογές 2023.

Στο µεταξύ συνεχίζονται οι επαφές της ηγεσίας του ΑΚΕΛ µε πολιτικές και κοινωνικές δυνάµεις που τοποθετούνται υπέρ της ανάγκης για αλλαγή. Μια απαίτηση που, όπως διαφαίνεται από τις επαφές αυτές, ογκούται συνεχώς υπό το βάρος των αδιεξόδων στα οποία έχει οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ∆ΗΣΥ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.