Προεδρικές 2023: Όλοι ζητούν debate εκτός ο Ν. Χριστοδουλίδης

Κοινή ανακοίνωση πέντε επιτελείων για τα debates - Απών αυτό του Ν. Χριστοδουλίδη

Τα εκλογικά επιτελεία πέντε υποψήφιων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με κοινή τους ανακοίνωση τοποθετούνται για τα debates.

Συγκεκριμένα τα εκλογικά επιτελεία των Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Μάριου Ηλιάδη και Γιώργου Κολοκασίδη τοποθετούνται για τα debates μεταξύ όλων των υποψηφίων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίζουν ότι αυτά πρέπει να διεξαχθούν με κανόνες που θα στηρίζονται στη βάση της διαφάνειας και της ισοτιμίας, ενισχύει τον δημοκρατικό διάλογο και προάγει τον πολιτικό πολιτισμό.

«Τέτοιες συζητήσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους Κύπριους πολίτες να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται δημόσια τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων σε όλα τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν» τονίζεται στην ανακοίνωση τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι των πιο πάνω Επιτελείων που συμφωνούν με τη διοργάνωση τηλεοπτικών συζητήσεων των υποψηφίων προέδρων είχαν χθες Τετάρτη μια πρώτη άτυπη συνάντηση κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις επί του θέματος και συμφώνησαν όπως συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο.

Καλούν και τα άλλα επιτελεία, που προσκλήθηκαν χθες και δεν παρευρέθηκαν, να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια που γίνεται μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και πολιτικού πολιτισμού.

Ταυτοχρόνως, τα πέντε επιτελεία καλούν την κρατική ραδιοτηλεόραση (ΡΙΚ), αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια, όπως ανταποκριθούν θετικά στην κοινή προσπάθεια που εξυπηρετεί το δημόσιο όφελος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.