Προεδρικές Εκλογές 2023: Πάει με Ν. Χριστοδουλίδη η ΕΔΕΚ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη θα στηρίξει η ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές του Φεβρουαρίου, μετά την απόφαση που έλαβε σήμερα το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο.

Η απόφαση λήφθηκε με ποσοστό 91,08%, που αντιστοιχεί σε 480 ψήφους, έναντι 35 που διαφώνησαν. Υπήρξαν επίσης έντεκα λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

Η δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων για τις Προεδρικές Εκλογές 2023.

Αναλυτικά τι είπε ο κ. Σιζόπουλος:

«91% Ναι στον Νίκο Χριστοδουλίδη. Στόχος η συμμετοχή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής για τα επόμενα 5 χρόνια Από 600 συνέδρους που είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, παρευρέθηκαν και ψήφισαν 527.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 480 ψηφοδέλτια ή 91% επικύρωσαν την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη. 35 ψηφοδέλτια ήταν όχι, αντίθετα με την απόφαση. Υπήρχαν 11 λευκά και 1 άκυρο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς βρίσκει η επόμενη μέρα την ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε:

«Ενωμένοι συνεχίζουμε και προχωρούμε στους στόχους που έχουμε καθορίσει. Ο βασικός στόχος είναι η στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη με προοπτική επιτυχίας και κυρίως η ΕΔΕΚ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις και στην προεκλογική εκστρατεία. Αλλά ο στόχος είναι και η συμμετοχή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής για τα επόμενα 5 χρόνια».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.