Προεδρικές: Πριν το καλοκαίρι οι αποφάσεις στο ΔΗΚΟ – Εντός Μαΐου στην ΕΔΕΚ

Το ΔΗΚΟ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα καταλήξει σε απόφαση, αλλά σίγουρα η απόφαση θα ληφθεί πριν το καλοκαίρι, δήλωσε στον Άστρα ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Γιώργος Σολωμού.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ θα πραγματοποιήσει επαφές με την ΕΔΕΚ και τα υπόλοιπα κόμματα που ανήκουν στην αντιπολίτευση, πλην του ΕΛΑΜ.

Πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ κρίνει ότι ο πρόεδρός του διαθέτει όλα τα προσόντα για να είναι υποψήφιος πρόεδρος, αλλά αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία.


Αναφορικά με το αν το ΔΗΚΟ θα στραφεί προς το Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Σολωμού είπε ότι το κόμμα δεν περιμένει κανένα να εξαγγείλει υποψηφιότητα για να τον υποστηρίξει, σημειώνοντας ότι η υποστήριξη οποιουδήποτε θα προέλθει μέσω της συνδιαμόρφωσης του προεκλογικού προγράμματος που στόχο θα έχει την αλλαγή κυβέρνησης.

Ερωτηθείς επίσης, αν ο κ. Χριστοδουλίδης μπορεί να επιτύχει την αλλαγή, ο κ. Σολωμού απάντησε ότι η αλλαγή δεν έρχεται απλά και μόνο επειδή αλλάζεις όνομα, αλλά στη βάση προγράμματος.

Εντός Μαΐου οι τελικές αποφάσεις της ΕΔΕΚ

Εντός Μαΐου η ΕΔΕΚ θα πάρει τις τελικές αποφάσεις της για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε στον Άστρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος.


Όπως ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, η ΕΔΕΚ δεν αποκλείει την αυτόνομη κάθοδο, ενώ τόνισε ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένες αποφάσεις για τις οποίες δεν κλήθηκε να συζητήσει και να εκφέρει άποψη.

Ο κ. Σιζόπουλος πρόσθεσε ότι τα κόμματα ακολουθούν ήδη κάποιες διαδικασίες και κάποιοι υποψήφιοι εξαγγέλλουν υποψηφιότητα μαζί με το πρόγραμμά τους χωρίς διαβούλευση με κανένα και διερωτήθηκε γιατί η ΕΔΕΚ να πάει να στηρίξει οποιονδήποτε με αυτά τα δεδομένα και ειλημμένες αποφάσεις.

Πρόσθεσε ότι αν κάποιο κόμμα ή υποψήφιος παρουσιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν είναι τελεσίδικο και έχει διάθεση να αποδεχθεί αλλαγές, τότε υπάρχουν περιθώρια για συζήτηση.


Την ίδια ώρα ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι εντός των ημερών θα υπάρξουν επαφές με κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά την πρόθεση της ΕΔΕΚ ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δεν επιδίωξε καμία παρασκηνιακή επαφή και ούτε έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις της.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.