Ο πρόεδρος Αναστασιάδης από τον Ιανουάριο του 2018 έχει δώσει χάρη σε ακόμα 6 παιδεραστές, αποκάλυψε στον Άστρα η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία χαρακτήρισε ως κροκοδείλια δάκρυα τη χθεσινή δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη με την οποία εξέφραζε λύπη για το λάθος που έγινε κι αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη παιδεραστής και έλεγε ότι θα ενισχυθεί η νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης: Προεδρική χάρη σε καταδικασθέντα για παιδεραστία

Αυτοί οι έξι, πρόσθεσε, βρίσκονται ακόμα μέσα στις φυλακές αλλά και έτυχαν μείωση ποινής κατά ένα τέταρτο, όπως προνοεί η προεδρική χάρη.

Η κα Χαραλαμπίδου είπε ότι θα αποσταλεί σήμερα ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος θα καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα ποια εγκλήματα έχουν διαπράξει αυτοί οι έξι, αν έχουν παρενοχλήσει ή βιάσει ανήλικα παιδιά αλλά και κατά πόσον μέσα σε αυτούς τους 6 βρίσκεται και επώνυμο πρόσωπο το οποίο πρόκειται να αποφυλακιστεί πολύ σύντομα.

Η προεδρική χάρη, πρόσθεσε η κα Χαραλαμπίδου είναι συνταγματικό δικαίωμα του προέδρου όμως ποτέ κανένας πρόεδρος της Κ.Δ. δεν έδωσε χάρη σε παιδεραστή.

Επισήμανε επίσης ότι με βάση δήλωση της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών η οποία έγινε προ μερικών εβδομάδων ήταν ξεκάθαρη ότι από την χάρη εξαιρούνται οι ισοβίτες και όσοι καταδικάστηκαν για σεξουαλικά εγκλήματα.
Η αποφυλάκιση του παιδεραστή, πρόσθεσε η κα Χαραλαμπίδου, αφήνει υπόνοιες ότι δεν έγινε τυχαία και ότι κάποιος λόγος υπήρχε, ενώ χαρακτήρισε ως άστοχες δικαιολογίες τα όσα δήλωσε για το θέμα ο πρόεδρος Αναστασιάδης.