Τo δίλημμα σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα επιβραβεύσουν οι πολίτες την πολιτική κοροϊδία ή τη συνέπεια, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, καλώντας το λαό να στείλει στις 26 Μαΐου μήνυμα για σωστή και διεκδικητική στρατηγική στο Κυπριακό, λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας, σεβασμό στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακόμα πιο ισχυρό και διεκδικητικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Μιλώντας σε περιφερειακή συγκέντρωση του ΔΗΚΟ στο Ακάκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι «τα τελευταία χρόνια ζήσαμε στην Κύπρο μια μεγάλη πολιτική απάτη», προσθέτοντας ότι «ζήσαμε και ζούμε την πολιτική εξαπάτηση, των δήθεν ΄success story΄, που πληρώσαμε και πληρώνουμε ακριβά, της απαξίωσης των θεσμών, του εκφοβισμού ανεξάρτητων αξιωματούχων, της ασέβειας προς τη Δικαιοσύνη, της απαξίωσης των ερευνητικών επιτροπών, επειδή τα πορίσματα τους δεν αρέσουν».

«Αντί υγιούς προεκλογικού διαλόγου, με κατάθεση προτάσεων για την Κύπρο και την Ευρώπη, αυτό που ο κυπριακός λαός παρακολουθεί τις τελευταίες βδομάδες είναι τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να γίνεται μέρος της προεκλογικής προσπάθειας του ΔΗΣΥ να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, εκφέροντας τοξικό, διχαστικό και προσβλητικό λόγο», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε επίσης ότι «μαζί με τον κ. Αναστασιάδη και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, δημιουργούν τεχνητή πόλωση και ένταση, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, ενόψει ευρωεκλογών» και «οργανώνουν ΄κοκορομαχίες΄ επί των ερειπίων της αποτυχημένης πολιτικής στο Κυπριακό, την οποία από κοινού στήριξαν και εφάρμοσαν μέχρι την κατάρρευσή της».

Το ΔΗΚΟ παραβλέπει επιθέσεις κατά πολιτικών και μέτρων που το ίδιο στήριξε, λέει ο Προδρόμου

Προκαλεί απορία πώς ένα κόμμα όπως το ΔΗΚΟ παραβλέπει τις επιθέσεις που δέχονται πολιτικές και μέτρα που και το ίδιο στήριξε με υπευθυνότητα σε αρκετές περιπτώσεις, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή του απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Η τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία με “διχαστικό και προσβλητικό λόγο”, παραβλέπει την υποχρέωση της Κυβέρνησης να απαντά στη μηδενιστική κριτική και να υπερασπίζεται την πορεία ανάπτυξης μέσα στην Ευρώπη, σημειώνει ο κ. Προδρόμου.

Επισημαίνει πως “έχουν υποχρέωση Πρόεδρος και Κυβέρνηση να υπερασπιστούν την πορεία σταθερής ανάπτυξης και υγιούς δημοσιονομικής διαχείρισης που έχουμε κερδίσει, απέναντι σε μια κριτική που παραποιεί τα πάντα και μηδενίζει”.

“Από την ώρα που έχουμε να υπερασπιστούμε όσα πετύχαμε όχι μόνο με τις σωστές πολιτικές, αλλά και με στήριξη τόσο από κοινωνικούς εταίρους όσο και από πολιτικές δυνάμεις, δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειες του κυπριακού λαού, αυτή η υποχρέωση είναι διπλή. Προκαλεί απορία πώς ένα κόμμα όπως το ΔΗΚΟ παραβλέπει τις επιθέσεις που δέχονται πολιτικές και μέτρα που και το ίδιο στήριξε με υπευθυνότητα σε αρκετές περιπτώσεις”, αναφέρει ο κ. Προδρόμου.

Εξάλλου, προσθέτει, το να υπερασπίζεται ο Πρόεδρος την πολιτική της χώρας μας απέναντι σε κάποιους που παραβλέπουν την επίθεση της Τουρκίας και επιλέγουν της δίνουν και “άλλοθι”, ισχυριζόμενοι ότι για τη στάση αυτή της Τουρκίας “ευθύνονται οι χειρισμοί του Προέδρου”, σίγουρα δεν είναι “διχαστικός λόγος”.

Σημειώνει ακόμη πως “είναι ακόμα αξιοπρόσεκτο ότι προκειμένου να πάρει προεκλογική θέση, το ΔΗΚΟ δείχνει να ισοπεδώνει τα πράγματα ξεχνώντας ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που μπροστά στην οικονομική καταστροφή που είχαν φέρει οι πολιτικές τους είχαν ως πρόταση την αποχώρηση της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Όμως, ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση οφείλουν να προασπιστούν την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη, απέναντι σε μια πολιτική δύναμη που δεν θα δίσταζε να τη θυσιάσει”, προσθέτει.

Σε ότι αφορά την αναφορά του κ. Παπαδόπουλου σε “success story”, ο κ. Προδρόμου αναφέρει πως η Κυβέρνηση δεν μιλά για κανένα “story”, αλλά για το ότι η χώρα κατάφερε να ξεφύγει από το βάραθρο της οικονομικής καταστροφής και να βρίσκεται σήμερα σε πορεία ανάπτυξης που με ρυθμό κοντά στο 4% ξεχωρίζει θετικά μέσα στην ενωμένη Ευρώπη.

“Μιλά για το ότι αυτή η ανάπτυξη περιόρισε ήδη την ανεργία από 16% στην κορύφωση της, σε 7%, ενώ επέτρεψε στον δείκτη υλικής στέρησης στην κοινωνία μας να περιοριστεί ξανά στο χαμηλό που βρισκόταν το 2007-2008. Μιλά για το ότι η χώρα μας προσελκύει δισεκατομμύρια επενδύσεων, αφού η οικονομία μας κέρδισε ξανά την επενδυτική βαθμίδα –ζήτημα για το οποίο και ο ίδιος ο κ.Παπαδόπουλος είχε τόσο ασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια”, καταλήγει ο κ. Προδρόμου.