Πρόεδρος Επ. Κεφαλαιαγοράς στον Άστρα: Καθησυχαστικός αλλά και στενή παρακολούθηση (Ηχητικό)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, λόγω της κατάρρευσης των δύο αμερικανικών τραπεζών, ή εξαιτίας της πτώσης της τιμής μετοχής της ελβετικής Credit Suisse, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Θεοχαρίδης.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι μόλις 4 επενδυτικές εταιρείες είχαν κατατεθειμένο στην μια εκ των δύο τραπεζών ένα πολύ μικρό ποσό, δικών τους κεφαλαίων κι όχι πελατών τους στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2022.

Παρέπεμψε στη δήλωση των Αμερικανικών αρχών ότι όλες οι καταθέσεις στις αμερικανικές τράπεζες είναι εξασφαλισμένες.

Ανέφερε ότι στην περίπτωση της κατάρρευσης των δύο αμερικανικών τραπεζών ζητήθηκαν και εξασφαλίστηκαν άμεσα όλα τα απαραίτητα στοιχεία και το ίδιο θα πράξουν όπως εξήγησε, στην περίπτωση της Credit Suisse, πολύ σύντομα, αφού εξεταστεί η πορεία της τράπεζας.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση, έθιξε ιδιαίτερα το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων, πολιτική που ακολουθούν οι Κεντρικές Τράπεζες για αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Ναι μεν η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να καταπολεμήσει το πρόβλημα του πληθωρισμού, ωστόσο μπορεί, όπως ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης, να δημιουργήσει άλλα προβλήματα όπως δυσκολία αποπληρωμή χρέους με ενδεχόμενο ακόμη και πιθανή χρεωκοπία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.