Πρόεδρος ΚΕΒΕ: Όχι στον κατώτατο μισθό, ναι σε αλλαγές στο ΓεΣΥ

Κατά της καθιέρωσης κατώτατου μισθού και υπέρ της προώθησης αλλαγών στο ΓεΣΥ, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης μιλώντας στην 94η ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως είπε, όραμα του ΚΕΒΕ «είναι να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, με την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων και μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο ξένων επιχειρήσεων και επενδύσεων». Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη «να ολοκληρωθούν επιτέλους οι πολυσυζητημένες και συνεχώς αναβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις», οι οποίες αποτελούν, όπως είπε, «μετά την ανάγκη επίλυσης του πολιτικού μας προβλήματος, τη μεγαλύτερη πρόκληση και αδυναμία της σύγχρονης ιστορίας μας».

«Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Είτε θα προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους και της οικονομίας, με ορίζοντα 15ετίας είτε θα μετατραπούμε σε μια οπισθοδρομική χώρα, με ένα ξεπερασμένο μοντέλο λειτουργίας -μέση λύση δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι «το νέο μοντέλο που θέλει να προωθήσει το Υπουργείο Εργασίας και οι συντεχνίες θα δημιουργήσει στρεβλώσεις και άλλα προβλήματα στην αγορά εργασίας». Επανέφερε επίσης το διαχρονικό αίτημα του ΚΕΒΕ για νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες. Ακόμη, έκανε λόγο για «εξωπραγματικά αιτήματα» από το συνδικαλιστικό κίνημα σε σχέση με τη νομοθετική ρύθμιση των συλλογικών συμβάσεων και να υπάρχει συλλογική σύμβαση σε κάθε επιχείρηση προκειμένου να μπορεί να εργοδοτεί άτομα από τρίτες χώρες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.