Πρόεδρος ΟΣΑΚ: Ζητά ανάκληση του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου

Ανάκληση του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της, Μάριο Κουλούμα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα έκτακτη σύσκεψη της Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ, κατά την οποία θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Σύμφωνα με τον Μάριο Κουλούμα από τον συγκεκριμένο διορισμό προκύπτουν θέματα «ηθικής και πολιτικής».

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κουλούμας έχουν κληθεί σε έκτακτη συνεδρία τα μέλη της Κοινωνικής  Συμμαχίας, ώστε να συζητήσουν το θέμα, το οποίο κρίνουν «πάρα πολύ σοβαρό».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κουλούμας είπε ότι δεν γνωρίζει ο ίδιος τι μεσολάβησε, ώστε να πάρει αυτή την απόφαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γι’ αυτό και έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του.

Σημείωσε ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, προσθέτοντας πως πέραν της ανάκλησης θα ζητήσει όπως δοθούν οι εντολές και οι οδηγίες, ώστε να γίνουν ενέργειες και δράσεις, που να δώσουν επιτέλους λύσεις στα χρόνια προβλήματα του ΓεΣΥ και στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Η σύσκεψη της Κοινωνικής Συμμαχίας για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ θα γίνει στις 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ έχει συσταθεί τον Οκτώβριο του 2016 και αποτελείται από τις οργανώσεις  ΟΣΑΚ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, ΕΚΥΣΥ, ΠΕΣΥΣ, ΑΣΔΥΚ, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων.

Εξάλλου, το θέμα του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου δεν αποκλείεται να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, η οποία θα συνεδριάσει στις 10:30, για θέματα που αφορούν γενικότερα στη λειτουργία του ΓεΣΥ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.