Πρόεδρος ΠΣΕΜ: Η κατάργηση των σχολικών εκδρομών δεν θα επιλύσει το πρόβλημα


Η ΠΣΕΜ καταδικάζει τα όσα αρνητικά συμβαίνουν στις εκδρομές των μαθητών στην Κακοπετριά. Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπίθιος ανέφερε ότι τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν εδώ και χρόνια και όχι μόνο στην Κακοπετριά. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ κάλεσε τους αρμόδιους να στοχεύσουν στην πρόληψη και όχι στην καταστολή ενώ σημείωσε ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν οι συγκεκριμένες εκδρομές.

Επίσης, ο Γιάννης Λαπίθιος, τόνισε την αναγκαιότητα για ενίσχυση του προγράμματος πρόληψης στα σχολεία, ώστε οι μαθητές να ενημερώνονται για τις παραβατικές συμπεριφορές και τις συνέπειές τους, αλλά και για τις καταχρήσεις. Ζήτησε ακόμα να ενισχυθεί η παρουσία παιδοψυχολόγων στα σχολεία.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ σημείωσε ότι με το να καταργηθούν οι εκδρομές, δε θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Σημείωσε δε ότι πρέπει να καλλιεργηθεί κουλτούρα στους μαθητές.

 

Πρόεδρος Γονέων: Πρέπει να καταργηθούν οι οργανωμένες μαθητικές εκδρομές

Τα παιδιά κινδυνεύουν και είναι ορατός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα στις εκδρομές που γίνονται από τους μαθητές ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των οργανωμένων γονιών μέσης εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι πρέπει να καταργηθούν οι οργανωμένες μαθητικές εκδρομές καθώς όπως ανέφερε δεν υπάρχει ο χρόνος για την πρόληψη.
Ο κ. Νικηφόρου κατηγόρησε επίσης την ΠΣΕΜ για προπαγάνδα και για προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης. Πρόσθεσε ότι οι οργανωμένοι γονείς δε μπορούν να θεσμοθετήσουν οργανωμένες εκδρομές στις οποίες τα παιδιά θα νυκτοξημερώνονται στα club και να κάνουν κατανάλωση αλκοόλ.

 

Κοινοτάρχης Κακοπετριάς: Μερίδα παιδιών έρχονται για να προκαλέσουν προβλήματα

Μερίδα παιδιών πάνε στην Κακοπετριά για να διασκεδάσουν και να προκαλέσουν προβλήματα και όχι για να δουν τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της περιοχής ανέφερε ο Κοινοτάρχης της Κακοπετριάς Ιωάννης Ιακωβίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ υπέδειξε ότι οι οργανωμένες εκδρομές χρειάζονται σωστό προγραμματισμό σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει νόμιμο πλαίσιο το οποίο να εφαρμόζεται.

Ο κ. Ιακωβίδης σημείωσε ότι το κοινοτικό συμβούλιο της Κακοπετριάς θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή επί του θέματος. Ανάμεσα σε άλλα η κοινότητα αξιολογεί το ενδεχόμενο να υπάρχει περισσότερη επιτήρηση προκειμένου και οι κάτοικοι της περιοχής να νιώθουν ασφαλείς.

 

Εκπρόσωπος Υπ. Παιδείας: Οι οργανωμένες εκδρομές δεν ανήκουν στο Υπουργείο

Το πλαίσιο των οργανωμένων εκδρομών των παιδιών δεν ανήκει στις δραστηριότητες του Υπουργείου Παιδείας και δε συμπεριλαμβάνει επισκέψεις σε θέρετρα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Σπύρος Αντωνέλλος.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι είπε ότι το Υπουργείο δεν έχει εμπλοκή στη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδρομές σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες εκδρομές συμβαίνουν και διοργανώνονται σε εξωσχολικό χρόνο.

Ο Σπύρος Αντωνέλλος τόνισε ακόμα ότι οι υπεύθυνοι για την οργάνωση αυτών των εκδρομών είναι οι ίδιοι οι γονείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.