Πρόεδρος Συνδ. Θεολόγων: Kάποιοι εκπαιδευτικοί να κάνουν την αυτοκριτική τους

Εκ πρώτης όψεως είναι σεβαστή οποιαδήποτε άποψη ακόμα και όταν είναι αντίθετη και δεν τίθεται θέμα ως προς το περιεχόμενο του άρθρου της μαθήτριας για τη θρησκεία ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου Θεολόγων της ΟΕΛΜΕΚ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Χριστάκης Ευσταθίου είπε ότι υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Πρόσθεσε ότι δεοντολογικά όταν υπάρχει μια θέση σε θέμα που αγγίζει τις ευαισθησίες της ευρύτερης κοινωνίας το σωστό είναι να υπάρξει ο αντίλογος.

Ο κ. Ευσταθίου είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις με αποτέλεσμα να βγουν από την ουσία του εποικοδομητικού διαλόγου. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάποιοι χαρακτηρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως είπε σε κάποιες περιπτώσεις η συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φεύγει από τα όρια με αποτέλεσμα να «κτυπιέται» το ίδιο το μάθημα των θρησκευτικών. Είπε ακόμα ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, μετά και το θόρυβο που προκλήθηκε.

Ο κ. Ευσταθίου είπε δε ότι μετά που θα καταλαγιάσει αυτός ο θόρυβος, θα ήθελε να συναντήσει από κοντά την μαθήτρια.

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού: Πρόκειται για μια αποδόμηση, απόρριψη και εξευτελισμό

Κάποια άτομα δεν έκαναν κριτική στο άρθρο της μαθήτριας για την θρησκεία, αλλά πρόκειται για μια αποδόμηση, απόρριψη και εξευτελισμό των θέσεων της μαθήτριας που προσπάθησε να προωθήσει τους δικούς της προβληματισμούς και εισηγήθηκε την καλυτέρευση του μαθήματος των Θρησκευτικών ανέφερε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, η Δέσπω Μιχαηλίδου επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται η έκφραση γνώμης να στοχοποιείται επειδή δε συμφωνούμε με αυτή, προσθέτοντας ότι υπάρχουν όρια στην κριτική.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι κάποιοι ούτε καν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το άρθρο και εξ αφορμής άλλων σχολίων, συνέχισαν να μεταδίδουν και να αναμασούν εκφράσεις που αποτελούσαν στοιχεία προσωπικής επίθεσης και όχι προσπάθεια για δημόσιο διάλογο.

Επίσης τόνισε ότι είναι η ευκολία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ανωνυμίας που ο καθένας για δικούς του λόγους μεταφέρει, να επαναλαμβάνει και να προσθέτει και τις δικές του κακίες.

Η Επίτροπος είπε ακόμα ότι είναι μεμονωμένες οι αντιδράσεις ανθρώπων που με ατομική πρωτοβουλία στοχοποίησαν και γελοιοποίησαν την μαθήτρια για το άρθρο της για την θρησκεία.

Πηγή: Άστρα/Διάλογος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.