Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κύπρου ο Κ. Γουλιάμος

Νέος πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων ανέλαβε ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος. Την απόφαση έλαβε κατά τη συνεδρία της, η 19η Σύνοδος των Πρυτάνεων των κυπριακών Πανεπιστημίων, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Κώστας Καδής.

Την προεδρία στον καθηγητή Κώστα Γουλιάμο παρέδωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Χριστοφίδης. Τη θέση του αντιπροέδρου της Συνόδου των Πρυτάνεων ανέλαβε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθηγητής Κώστας Χρίστου και του Γενικού Γραμματέα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Σε δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος ανέφερε ότι «πρωταρχικός στόχος κατά την επόμενη διετία είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση του ρόλου της Συνόδου». Και τούτο επειδή, κατά τον καθηγητή Κώστα Γουλιάμο, «ως Κύπρος έχουμε σημαντικές υποχρεώσεις και ευθύνες αφού η Σύνοδος των Πρυτάνεων λειτουργεί ως μέλος του Confederation of European Union Rectors’ Conference και κατ’ αναλογία με Συνόδους Πρυτάνεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποτελεί όργανο διασφάλισης της αυτονομίας των ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κύπρου ενώ παράλληλα έχει ως στρατηγικό στόχο, την προώθηση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της έρευνας. Είναι το όργανο που συνδέει τα πανεπιστήμια της Κύπρου με τον ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας στην Ευρώπη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.