Προειδοποιεί με μέτρα η ΟΕΛΜΕΚ για εξετάσεις τετραμήνων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Το ενδεχόμενο λήψης μέτρων θα εξετάσει η ΟΕΛΜΕΚ σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας λάβει μονομερείς αποφάσεις για τις εξετάσεις τετραμήνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Προδρόμου: Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις εξετάσεις τετραμήνων για την Γ’ Λυκείου

Μιλώντας στον Άστρα ο νέος πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι η τροποποιητική νομοθεσία που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας, δεν προνοεί καμία αλλαγή στις εξετάσεις τετραμήνων για την Γ’ Λυκείου.

Επεσήμανε ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα ζητήσει την αφαίρεση των εξετάσεων του πρώτου τετραμήνου, τουλάχιστον για τους τελειόφοιτους μαθητές.

Την ίδια ώρα ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι προνοείται η επέκταση ενός θεσμού, ο οποίος δεν πέτυχε, και στο Γυμνάσιο. Ανέφερε ότι οι μαθητές του Γυμνασίου βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία.

Είπε επίσης ότι αυτή η τροποποιητική νομοθεσία παρουσιάστηκε στην ΟΕΛΜΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας λίγο πριν την εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο, και οδηγηθεί στην Βουλή. Επανέλαβε την ανάγκη για διάλογο, λέγοντας μάλιστα ότι είθισται πριν την κατάθεση νομοσχεδίου στην Βουλή να πραγματοποιείται διαβούλευση.

Ακούστε το ηχητικό: 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.