Προειδοποιεί με νομικά μέτρα η μητέρα της 8χρονης μαθήτριας που μετακινείται σε Ειδική Μονάδα

«Το Υπουργείο προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι»

Με νομικά μέτρα προειδοποιεί η μητέρα της 8χρονης μαθήτριας, η οποία μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να φοιτά στην Ειδική Μονάδα και όχι στην τάξη της.

Μιλώντας στον Άστρα η κ. Νίκη Καραολή κατήγγειλε πως το Υπουργείο χωρίς να αξιολογήσει την κατάσταση της κόρης της, αποφάσισε να μετακινηθεί στην Ειδική Μονάδα για κάποια μαθήματα. Τόνισε πως αυτό που απαιτεί είναι η συνέχιση της φοίτησης της κόρης της στην τάξη της, σημειώνοντας πως αυτό είναι δικαίωμα της.

Διερωτήθηκε μάλιστα πως τα παιδιά με αναπηρίες θα συνεχίσουν τη ζωή τους, όταν τους κόβουν τα φτερά τους από τόσο μικρή ηλικία. Είπε μάλιστα ότι το Υπουργείο Παιδείας διδάσκει και προωθεί τον διαχωρισμό.

Κληθείσα να σχολιάσει την ανακοίνωση του Υπουργείου, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, σύμφωνα με την απόφαση, η μαθήτρια θα διδάσκεται τα Ελληνικά και Μαθηματικά στο πλαίσιο της Ειδικής Μονάδας και θα εντάσσεται στη γενική τάξη στα υπόλοιπα μαθήματα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι».

Η μητέρα της μαθήτριας σημείωσε πως αναμένει το πόρισμα των Επιτρόπων Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και Διοικήσεως, για να αποφασίσει τα επόμενα της βήματα.

Το πρωί γονείς, μαθητές και στελέχη της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων συγκεντρώθηκαν έξω από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας και απαίτησαν την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy