Προειδοποιεί ο Καραγιάννης: Αν δεν θέλουμε νέο εγκλεισμό πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα

Αναμενόμενη η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανέφερε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης. Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι κάποιοι έχουν ξεχάσει τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Σημείωσε ότι αν οι πολίτες δε θέλουν εγκλεισμό και περαιτέρω μέτρα πρέπει να εφαρμόσουν τα υφιστάμενα και δη τη χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε μάλιστα σε μελέτη του Λονδίνου για το τι συμβαίνει στο οικογενειακό περιβάλλον που μπορεί να υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και όπως είπε εκεί διαφάνηκε ότι σε σπίτια που υπάρχουν εμβολιασμένοι, μπορεί να κολλήσουν και άλλοι γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης. Επίσης χαρακτήρισε αναγκαία την ενισχυτική τρίτη δόση, λέγοντας ότι θα πρέπει να τη σκεφτούν οι αρμόδιοι φορείς και για τις νεαρότερες ηλικίες. Ακόμα τόνισε ότι αν δεν συμπεριφερθούν οι πολίτες όπως πρέπει, ο ιός θα μετακινείται.

Παράλληλα ο κ. Καραγιάννης τάχθηκε υπέρ ενισχυτικής δόσης για τα άτομα που εμβολιάστηκαν με το J&J που είναι μονοδοσικό. Σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρχει νέα σύσταση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.