Προειδοποιήσεις Γενικού Εισαγγελέα λόγω σχολίων στην ομάδα στήριξης του Γενικού Ελεγκτή στο Facebook

Επιστολή προς τους διαχειριστές της διαδικτυακής ομάδας «Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή», απέστειλε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, προειδοποιώντας για ποινικές διώξεις.

Αφορμή για την επιστολή, αποτέλεσαν τα σχόλια και αναρτήσεις, που επισυνάπτονται στην επιστολή, τα οποία καταφέρονται κατά του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.


Ο Γιώργος Σαββίδης απαιτεί απο τους διαχειριστές και προειδοποιεί ότι αν δεν διαγραφούν τα υβριστικά σχόλια από τους διαχειριστές εντός 24 ωρών, η Αστυνομία θα αρχίσει έρευνα. Επιπλέον, ενημερώνει τους διαχειριστές ότι έχει ήδη προβεί σε καταγγελία στο Facebook, προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο και αφαίρεση αναρτήσεων.

Ο κ. Σαββίδης αναφέρει στην επιστολή του πως οι διαχειριστές δεν έδρασαν αυτοβούλως για τη διαγραφή των υβριστικών σχολίων από ένα γκρουπ που αριθμεί 54 και πλέον χιλιάδων σε μέλη  και τους καλεί εντός 24 ωρών να συμμορφωθούν και να διαγράψουν  σχόλια σε  αντίθετη περίπτωση, αναφέρει, θα ενεργοποιηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και καταγγελιών στην Αστυνομία για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων, όπως διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, απειλή, πρόκληση ή διέγερση βιαιοπραγίας.

Τέλος , στην επιστολή ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας τονίζει πως θα πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι η προστασία των θεσμών, αλλά και των αξιωματούχων που υπηρετούν το κράτος, δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε τέτοιες  συμπεριφορές.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.