Προειδοποιήσεις στα κατεχόμενα για πορεία προς «προεδρικό σύστημα»

Τα κατεχόμενα οδεύουν προς «προεδρικό σύστημα» με βάση τις συστάσεις της Άγκυρας, σύμφωνα με τον γγ του Κόμματος Νέα Κύπρος Μουράτ Κανατλί.

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) η «Γιενί Μπακίς» γράφει ότι ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Νέα Κύπρος (YKP), Μουράτ Κανατλί προειδοποίησε ότι η Άγκυρα οδηγεί τους Τ/κ σε αλλαγή «πολιτεύματος».

«Προσεγγίζουμε το (νέο «προεδρικό») κτιριακό συγκρότημα ως ένα τεράστιο προεδρικό μέγαρο και μια βουλή μικρότερη από αυτό. Αν δεν πρόκειται να αλλάξουμε το «πολίτευμα» τότε γιατί φτιάχνουμε ένα πιο μεγάλο προεδρικό μέγαρο;», διερωτήθηκε ο κ. Κανατλί.


Λέγοντας ότι τα κατεχόμενα βαδίζουν αργά προς «προεδρικό σύστημα», ο κ. Κανατλί ανέφερε ότι υπογράφονται «πρωτόκολλα» με την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια και ότι το πιο γνωστό από αυτά είναι εκείνο που υπογράφηκε το 1998. Υποστήριξε ότι εκείνη τη χρονιά φάνηκε ξεκάθαρα πως υπήρξε αλλαγή πορείας και ότι με τα «πρωτόκολλα» που τους επιβλήθηκαν κατά τα επόμενα χρόνια, τους αφαιρέθηκαν και οι λίγες εξουσίες που είχαν οι Τ/κ.

Αναφερόμενος στο «πρωτόκολλο», που υπογράφηκε πρόσφατα, ο κ. Κανατλί σημείωσε: «Έχει χίλιους και όχι έναν λάκκο η φάβα. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και η τηλεφωνία και τα λιμάνια. Όμως, εκτός από αυτό υπάρχουν και ενδείξεις της μετάβασης σε ένα πολιτικό καθεστώς. Ξαφνικά, εμφανίστηκε μπροστά μας ένα πρωί το πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μήπως είναι σύμπτωση αυτό; Πώς θα ολοκληρωθεί η νομοθεσία μέσα σε ένα μήνα; Πώς θα προλάβει τον Νοέμβριο;»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.