Προειδοποιούν οι ειδικευόμενοι ιατροί για κλιμάκωση των μέτρων

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου 

Σε τρίωρη αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου κατήλθαν χθες οι ειδικευόμενοι ιατροί, αφού παραμένει άλυτο το πρόβλημά τους, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ειδικευομένων Ιατρών Κύπρου σημειώνει ότι «αποτελεί έσχατο τρόπο έκφρασης της δυσαρέσκειάς μας, για τη μη επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τη συμμετοχή μας στις εξετάσεις για απόκτηση του τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας στην Ελλάδα».

Το Συμβούλιο προσθέτει ότι οι γιατροί έχουν δείξει αρκετή υπομονή αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου ότι το ζήτημα θα λυθεί, δεν φαίνεται να υπάρχει η σχετική ανταπόκριση από τους ομολόγους τους στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι ένας γιατρός έχει αποκλειστεί από εξεταστική του περασμένου μήνα και άλλοι οκτώ ειδικευόμενοι γιατροί είναι σε αβεβαιότητα για τις εξετάσεις του επομένου μήνα.

Το ζήτημα αυτό, πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις σε προσωπικό επίπεδο αναμένεται μεσοπρόθεσμα να στερήσει αφενός ειδικούς και αφετέρου ειδικευόμενους στη χώρα «αφού θα αναγκαστούμε να μεταβούμε σε πιο αξιόπιστες χώρες για την εξάσκησή μας», αναφέρουν.

Ως εκ τούτου όπως δηλώνουν είναι μονόδρομος η λήψη μέτρων. Προειδοποιούν ότι και εάν το πρόβλημα δεν λυθεί θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων τις επόμενες μέρες.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας αναφέρει ότι δεν ωφελεί η αποχή, αφού το πρόβλημά τους δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου αλλά στο ελληνικό Υπουργείο Υγείας.