Πιέσεις για ολοκλήρωση των εργασιών στα κελιά της πτέρυγας 10 των φυλακών

Αγώνα δρόμου για ολοκλήρωση των εργασιών της πλήρους ανακαίνισης της Πτέρυγας 10Α των Κεντρικών Φυλακών κάνει ο εργολάβος του έργου. Καλά ενημερωμένες πηγές της “Χ” αναφέρουν ότι οι πιέσεις που ασκούνται προς τον εργολάβο για ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του έτους δεν εξαιρούνται από τις υπόλοιπες προεδρικές εξαγγελίες στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου.

Οι εγκαταστάσεις της Πτέρυγας 10Α θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή του Προγράμματος Απεξάρτησης «ΔΑΝΑΗ». Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Δεκεμβρίου και το κόστος της ανακαίνισης είναι €379.000. Επιπλέον €70.900 θα διατεθούν για αντιβανδαλική επίπλωση.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2018 συνεχίζονται οι εργασίες πλήρους ανακαίνισης της Πτέρυγας 10, της κατασκευής χώρου για τις εργασίες της ομάδας ψυχικής υγείας με τους κρατούμενους, της κατασκευής επισκεπτηρίου και της διαρρύθμισης της αυλής, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής γηπέδου καλαθόσφαιρας και περίφραξης, όπου θα γίνει ανακατασκευή είκοσι ενός κελιών στο ισόγειο και είκοσι τεσσάρων στον όροφο.

Στο μεταξύ για πολλοστή φορά περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό η πρόνοια για εγκατάσταση συστημάτων απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, ανίχνευσης απαγορευμένων ουσιών και αντικειμένων. Σημειώνεται ότι από το 2015 ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωνε ενώπιον της Βουλής ότι η εγκατάσταση των δύο συστημάτων αναμένετο να υλοποιηθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2016.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου