Προεκλογικά στην ολομέλεια η μισθοδοτική ανέλιξη αστυνομικών

Έστω και αργοπορημένα ένα δίκαιο αίτημα οδηγείται προς διευθέτηση

Η μισθοδοτική ανέλιξη των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των ειδικών αστυνομικών στις νέες μισθολογικές κλίμακες, με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με την επιτροπή να αποστέλλει στην Ολομέλεια τους σχετικούς Κανονισμούς.

Ο πρόεδρος του Αστυνομικού Σώματος του Κλάδου της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης ανέφερε ότι μετά από δεκαετίες πέρασαν οι κανονισμοί και πλέον οι αστυνομικοί έρχονται στη μισθολογική κλίμακα στην οποία θα έπρεπε να βρίσκονται, «στο βάθρο δηλαδή που βρίσκονταν όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα».

Πρόσθεσε, επίσης ότι έγινε κατορθωτό να ισχύουν και οι δύο προϋποθέσεις για να μην προάγεται κάποιος σε κλίμακα, δηλαδή κατά τα αμέσως δύο προηγούμενα χρόνια να μην καταδικάστηκε για πειθαρχικό αδίκημα και να μην αξιολογήθηκε ως «κατώτερος του μετρίου». Αυτό, συνέχισε, ήταν και η επιθυμία του Αρχηγού Αστυνομίας. Πρόσθεσε ακόμη, ότι εάν ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός από την 1η  Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι αυξήσεις, οι οποίες κατά μέσο όρο στον βασικό μισθό είναι 40 – 50 ευρώ.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, δήλωσε ότι έστω και πολύ αργοπορημένα ένα δίκαιο αίτημα των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για μισθολογικές αναβαθμίσεις οδηγείται προς διευθέτηση. Σημείωσε ότι επειδή υπήρχε ο κίνδυνος να μην υπερψηφιζόταν η μισθολογική αναβάθμιση το ΑΚΕΛ εισηγήθηκε και έγινε δεκτό, «όπως τα ζητήματα που αφορούν την πειθαρχία στα δύο σώματα, τα οποία κακώς κατά την άποψή μας συνδέθηκαν με τις μισθολογικές αυξήσεις, αφεθούν στο περιθώριο ούτως ώστε να προωθηθεί η ουσία του ζητήματος και να επανέλθουμε τον Μάρτιο για να τα δούμε».

 

Δύο προϋποθέσεις
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Λοϊζίδης, μετά από δεκαετίες πέρασαν οι κανονισμοί και πλέον οι αστυνομικοί έρχονται στη μισθολογική κλίμακα στην οποία θα έπρεπε να βρίσκονται. Πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να ισχύουν και οι δύο προϋποθέσεις για να μην προάγεται κάποιος σε κλίμακα. Δηλαδή κατά τα αμέσως δύο προηγούμενα χρόνια να μην καταδικάστηκε για πειθαρχικό αδίκημα και να μην αξιολογήθηκε ως «κατώτερος του μετρίου».

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.