«ΠΡΟΦΙΛ» – Η αγάπη πέντε φίλων από το σχολείο για την μουσική που εξελίχθηκε σε δημιουργία

Η ιστορία μιας μπάντας, που η αγάπη για την μουσική πέντε φίλων από το σχολείο ένα καλοκαίρι, εξελίχθηκε σε δημιουργία

Γνωρίζουμε ένα από τα καλύτερα και πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα της ελληνόφωνης ροκ μουσικής σκηνής

Η ιστορία μιας μπάντας, που η αγάπη για την μουσική πέντε φίλων από το σχολείο ένα καλοκαίρι, εξελίχθηκε σε δημιουργία …


Οι Προφίλ δημιουργήθηκαν το 2000 από τους Πέτρο Κασιμάτη, Γιώργο Συλλιγάρδο, Μανόλη Ρίζο, Σπύρο και Ηλία Πολυχρονόπουλο ήδη φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια στο σχολείο και στη γειτονιά στο Παγκράτι όπου μεγάλωσαν. Έως το 2007 το συγκρότημα λειτούργησε ως cover band και το 2008, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά το όνομα Προφίλ, το γκρουπ συνέχισε τη πορεία του ξεκινώντας πλέον να δουλεύει δικό του υλικό και αποκτώντας το δικό τους κοινό.

Τον Μάρτιο του 2007 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο ”Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε”, επηρεασμένος από πολλές μουσικές φόρμες όπως alternative, punk, art/post rock, garage και folk. Η ηχογράφηση έγινε στο studio Wave. Ο δίσκος αυτός αποτελεί την πρώτη απόπειρα του συγκροτήματος να ακουστεί από ένα ευρύτερο κοινό.
Τον Οκτώβριο του 2010 το συγκρότημα “Προφίλ” συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Κοζάνης. Με το τραγούδι ”Δεν είμαι αριθμός” κέρδισαν τις εντυπώσεις με το δυναμικό live που πραγματοποίησαν στο club Galery, αποσπώντας τη 2η θέση στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ.

Το 2010 κυκλοφόρησε ένα demo, όπου περιελάμβανε τρεις δικές τους συνθέσεις και είχε μοιραστεί από χέρι σε χέρι.


Τον Δεκέμβριο του 2013 το συγκρότημα “Προφίλ” συμμετείχαν για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ μουσικής της Κοζάνης, όπου και κατέλαβαν την πρώτη θέση με το τραγούδι ”Κι αν μοιάζει η μέρα”, μεταξύ πολλών αξιόλογων συμμετοχών από όλη την Ελλάδα.

Τον Μάιο του 2015 οι Προφίλ ολοκλήρωσαν τον δίσκο, τα “Αόρατα Παιδιά”. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο των ‘Προφιλ’ και η μίξη – mastering από τον Αντρέα Βαιτούδη στο GFS pro studio. Ο δίσκος διανέμεται αποκλειστικά χέρι – χέρι και στις συναυλίες των ‘Προφίλ’. Επίσης μπορεί να κατεβαστεί δωρεάν από την ιστοσελίδα www.profil.band.

Οι Προφίλ συνθετικά κινούνται στον χώρο του ελληνόφωνου ανεξάρτητου rock όμως οι κύριες επιρροές τους προέρχονται από την ξένη κιθαριστική σκηνή και από σχήματα όπως οι joy division, sonic youth, cure, pearl jam, pixies, sound, radiohead κ.α. Επίσης το group έχει επιρροές από Έλληνες δημιουργούς όπως Τρύπες, Διάφανα Κρίνα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια κ.α. Είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα της ελληνόφωνης ροκ μουσικής σκηνής.


 

Τον Οκτώβριο του 2016 το συγκρότημα Προφίλ παρουσιάζει το πρώτο του video – clip για το τραγούδι τους ”Δεν είμαι αριθμός”. Με αυτό τον τρόπο έρχεται να κλείσει μια άκρως επιτυχημένη χρονιά προώθησης του δίσκου τους ”Αόρατα παιδιά”. Τον Φεβρουάριο του 2018 θα ανέβει στο κανάλι της μπάντας άλλα ένα video που έντυσε όμορφα το τραγούδι ”Περίεργο”. Πρόκειται για ένα animation clip, το οποίο δημιουργήθηκε από την Μάγδα Κανδυλιάρη.
Από την αρχή της πορείας τους μέχρι σήμερα το συγκρότημα ”Προφίλ” έχει στο ενεργητικό του σημαντικό αριθμό live εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους της Αθήνας όπως: Κύτταρο, Αν club, Σταυρός του Νότου, Nueva Trova, Rodeo club, Camel club, Mike’s Irish Bar, Stage club, Μουσική Σκηνή «Αθήνα», Afterdark, Γυάλινο Upstage κ.α. αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ και αυτοοργανομένους χώρους. Επίσης το γκρουπ έχει επίσης εμφανιστεί ως support με γνωστά ονόματα της εγχώριας ροκ σκηνής όπως ”Υπόγεια Ρεύματα”, ”Ενδελέχεια” (δες εδώ: ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ), ”Ανοιχτή Θάλασσα” κ.α.

Η σύνθεση της μπάντας ”Προφίλ”:
Πέτρος Κασιμάτης – Φωνή, Τρομπέτα
Γιώργος Συλλιγάρδος – Κιθάρα, Φωνητικά, Synths
Ηλίας Πολυχρονόπουλος – Μπάσο
Μανώλης Ρίζος – Τύμπανα

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.