Πρόγραμμα για παρακολούθηση της ποιότητας του θαλάσσιου νερού στην περιοχή της Μαρίνας Αγία Νάπας

Πιλοτικό πρόγραμμα που προνοεί τη μελέτη για τον σχεδιασμό και εγκατάσταση αρχικού συστήματος παρακολούθησης της ποιότητας του θαλάσσιου νερού στην περιοχή της Μαρίνας Αγία Νάπας, από τη CYMEPA και την Τράπεζα Κύπρο, ανακοινώθηκε στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, το πρόγραμμα είναι το μοναδικό πιλοτικό σύστημα στην περιοχή, το οποίο έχει σκοπό την παρακολούθηση και καταγραφή σημαντικών παραμέτρων ποιότητας νερού σε πραγματικό χρόνο.

Τα δεδομένα αυτά θα συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας βάσης δεδομένων, που θα διανοίξει το δρόμο σε περαιτέρω μελέτες με στόχο την ανάπτυξη μεθόδων παρακολούθησης και ανίχνευσης πιθανών προβλημάτων και έγκαιρων διορθωτικών παρεμβάσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την ερευνητική ομάδα EMERGE του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με την CYMEPA και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Η εγκατάσταση του πιλοτικού συστήματος θα γίνει στην περιοχή της Μαρίνας Αγίας Νάπας που επίσης θα παρέχει ουσιαστική στήριξη στην εν λόγω εγκατάσταση και μελέτη, ενδυναμώνοντας περαιτέρω και τη συνεργασία που έχει ήδη αναπτυχθεί με την ερευνητική ομάδα του EMERGE από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε σχετικά θέματα.

Εκ μέρους των συνεργαζόμενων φορέων στην ανακοίνωση για την πιλοτική αυτή μελέτη παρέστησαν η Έλλη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας Τράπεζας Κύπρου και ο Δρ Μιχάλης Ιερείδης, Γενικός Γραμματέας της CYMEPA.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.