Πρόγραμμα Νόστος: Νέοι από Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο υλοποιούν την 3η φάση

Έλα στο Google News

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τους 15 συμμετέχοντες του Προγράμματος Νέων Κύπρου – Ελλάδας- Αιγύπτου, ΝΟΣΤΟΣ, στα πλαίσια της Τριμερούς Συνεργασίας των τριών χωρών σε θέματα Διασποράς, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, οι 15 νέοι πραγματοποιούν την τρίτη φάση του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ IV στην Κύπρο, σε συνέχεια της υλοποίησης της πρώτης φάσης στην Αίγυπτο και της δεύτερης στην Ελλάδα, μέσα και τέλη Ιουλίου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Επίτροπος Προεδρίας, αφού καλωσόρισε τους νέους στην Κύπρο, επεσήμανε τις διαχρονικές και σημαντικές σχέσεις των τριών χωρών, Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, όπως σημειώνεται, για τις σχέσεις των τριών χωρών σε θέματα Διασποράς και στο επιτυχημένο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» που ξεκίνησε το 2018, στα πλαίσια της Τριμερούς Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Στόχος του ΝΟΣΤΟΣ IV, είναι οι νέοι να έρθουν πιο κοντά, να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, να μάθουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της κάθε χώρας από τις τρεις, καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις της περιοχής.

Ο κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι το ΝΟΣΤΟΣ αποτελεί σημαντικό βήμα στην εμβάθυνση και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών.

Αξιοποιώντας τις Διασπορές των τριών χωρών, ανέφερε χαρακτηριστικά, «μπορούμε να προωθήσουμε τα συμφέροντα των χωρών μας, να φέρουμε κοντά τους νέους και να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή και περισσότερα υποσχόμενη βάση για προώθηση των κοινών μας στόχων.»

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Θεοχάρης Λαλάκος, και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Κύπρου Amr Mohsen Hamza, οι οποίοι αμφότεροι συγχάρηκαν για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσαν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τις σχέσεις των τριών χωρών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.