Πρόγραμμα υποστήριξης νέων στην ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών από το UNDP

Την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματοδότηση €25.000 για να τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν μία καινοτόμα ιδέα τους που βασίζεται στην τεχνολογία θα έχουν νέοι από την Κύπρο, μέσα από το νέο πρόγραμμα του UNDP.

Το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), εγκαινιάζει το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από το SocialTech Lab, με τίτλο Youth Innovation Factory (YIF), μια προσπάθεια “έτοιμη να φέρει επανάσταση στο τοπίο της καινοτομίας” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το Youth Innovation Factory (YIF) πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Έχει σχεδιαστεί ως ένα εκτεταμένο εγχείρημα οικοδόμησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αφοσιωμένο στην επιτάχυνση της προόδου και της απελευθέρωσης καινοτομιών που βασίζονται στην τεχνολογία, που προέρχονται από νεαρά άτομα στην Κύπρο, ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Η διαδικασία θα διαρκεί τρεις μήνες και στοχεύει στη διευκόλυνση της μετατροπής νέων ιδεών σε ισχυρές καινοτομίες που επικεντρώνονται στα θέματα του Περιβάλλοντος και της Κοινωνικής Συνοχής, σε στενή ευθυγράμμιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι επιλεγμένες ομάδες θα εισέλθουν στο Factory, θα επικυρώσουν τις ιδέες τους, θα δημιουργήσουν το Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν (Minimum Viable Product), θα δημιουργήσουν εντυπωσιακές ιστορίες και θα θέσουν τα θεμέλια για βιώσιμη αλλαγή, αναπτύσσοντας την προσωπική τους δυναμική με πρακτική εκπαίδευση, καθοδήγηση και δικτύωση με διάφορους ενδιαφερόμενους από την κοινωνία των πολιτών και τη βιομηχανία. Επιπλέον, όλες οι συμμετέχουσες ομάδες θα έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο χώρο εργασίας, στούντιο podcasting, αίθουσα συνεδριάσεων και δωρεάν ποτά/σνακ.

Στο τέλος του προγράμματος, οι ομάδες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα και όλα τα παραδοτέα του θα υποβάλουν τις λύσεις τους σε μια υψηλού επιπέδου κριτική επιτροπή και θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν €25.000 ως χρηματοδότηση για να βοηθηθούν στην πραγματοποίηση της ιδέας τους, προστίθεται.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 23:59. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, τα θεματικά πλαίσια, τους όρους και τις προϋποθέσεις, καθώς και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, τα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: undp.org/cyprus/youthinnovationfactory

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy