Στην εξοχή αναμένεται να περάσει την σημερινή μέρα, αρκετός κόσμος. Γι’ αυτό, στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, αλλά και στους αυτοκινητόδρομους, αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη τροχαία κίνηση.

Η Αστυνομία θα έχει αυξημένη παρουσία για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, για την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του. Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις σοβαρές τροχαίες παραβάσεις (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας:

Προτροπή και έκκληση μας προς τους οδηγούς, να είναι πάντοτε προσεκτικοί και υπομονετικοί στις διακινήσεις τους και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά, ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, κρύβει πολλούς κινδύνους.

Όταν θα φτάσουμε στην εξοχή, καλό θα είναι να φροντίσουμε για την ασφάλεια της περιουσίας μας. Αποφεύγουμε να σταθμεύουμε το όχημα μας σε επικίνδυνα σημεία και σιγουρευόμαστε ότι όλες οι πόρτες είναι κλειδωμένες, προτού απομακρυνθούμε.

Κατά την παραμονή μας στην εξοχή και τη διασκέδασή μας, είναι σωστό να σεβαστούμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί και φροντίζουμε ότι όταν θα φύγουμε, δεν θα αφήσουμε πίσω μας σκουπίδια. Αν θα ανάψουμε φωτιά, αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο στα συγκεκριμένα ενδεδειγμένα σημεία και πάντα με πολλή προσοχή.