Πρώην Διοικητής ΚΤ: Υπάρχει τραπεζικό ολιγοπώλειο – Στην Κομισιόν είδαν τι εστί κυβέρνηση Αναστασιάδη

Υπάρχει τραπεζικό ολιγοπώλειο σήμερα στην Κύπρο με αποτέλεσμα οι απλοί πολίτες και ο αγροτικός κόσμος να μην έχουν πρόσβαση σε καλές τραπεζικές υπηρεσίες, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή Επικαιρότητα Αλλιώς υποστήριξε ότι οι κινήσεις που γίνονται προς την κατεύθυνση σύστασης ενός νέου Συνεργατισμού είναι καλές, ωστόσο βρίσκονται σε πολύ αρχικά στάδια.


Υποστήριξε ότι για να επιτύχει το εγχείρημα αυτό θα πρέπει να υπάρξει ορθή εταιρική διακυβέρνηση, ορθή εποπτεία, ενώ όπως είπε, θα πρέπει να μην μπει μέσα το παλιό κομματικό κατεστημένο.

Ο κ. Δημητριάδης υποστήριξε επίσης ότι εάν όχι μια Συνεργατική, μια Κοινοτική τράπεζα «Peoples Bank» θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις στον κόσμο και μπορεί να συσταθεί με βάση την εμπειρογνωμοσύνη ξένων Συνεργατικών. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα της RABOBANK στην Ολλανδία.

Σε σχέση με το Συνεργατισμό, o κ. Δημητριάδης εκτίμησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει διαχωρισμός σε καλή και κακή οντότητα, ωστόσο τόνισε ότι το πρόβλημα ήταν η διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν μπορούσαν να διοικήσουν τον οργανισμό και να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ούτε είχαν την αξιοπιστία να το πράξουν.

Ανέφερε μάλιστα ότι οποιοδήποτε σχέδιο και να έστελναν στην Κομισιόν δεν θα το δέχονταν διότι είδαν τι εστί κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.