Προκηρύχθηκε και επίσημα ο νέος διαγωνισμός για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την επιλογή ανάδοχου θαλάσσιου μεταφορέα, ο οποίος θα εκτελεί τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στα πλαίσια της Υπηρεσίας Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος, σύμφωνα με τους Ενωσιακούς Κανόνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος eprocurement το αργότερο μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2022, ώρα 12:00.

Τα έγγραφα του Διαγωνισμού με Αρ. SDM 14/2021 βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου eprocurement (https://www.eprocurement.gov.cy/epps/home.do).  Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι προσφοροδότες όπως εξασφαλίσουν τα σχετικά έγγραφα από την ιστοσελίδα αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2021 χωρίς να υποβληθούν προσφορές.

Ο νέος διαγωνισμός, όπως είχε δηλώσει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης παρέχει περισσότερη ευελιξία, ενώ πέραν της ετήσιας κρατικής χορηγίας των €5 εκατ. προσφέρει επιπλέον €500.000 για ενεχόμενη αντιστάθμιση κόστους καυσίμων, ενώ ο χαρακτήρας του δρομολογίου είναι πλέον εποχιακός.

Εξάλλου, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα παρουσιάσει τις βασικές πρόνοιες του διαγωνισμού σε ανοιχτές συναντήσεις στις 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 2ο  όροφο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στην Λεμεσό.

Οι βασικές πρόνοιες του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν στην Ελληνική γλώσσα και θα ακολουθήσει λεπτομερής ανάλυση στην Αγγ))ική γλώσσα.

Η παρουσίαση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά στον σύνδεσμο: https://webxconf.gun.gov.cy/orion/joinmeeting.do?MTID=f7ea92a1b2d2e4d8be93d69efdc9eeed

Παράλληλα, στις 2 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:00 θα γίνει παρουσίαση με φυσική παρουσία στα κεντρικά κτήρια του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) στην Ακτή Μιαούλη Αρ 10, 18538 Πειραιά.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν στην συνάντηση της 29ης Νοεμβρίου με φυσική παρουσία ή μέσω διαδικτυακής σύνδεσης και να υποβάλουν τυχόν ερωτήσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.