Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανέγερση των ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ στο Βερεγγάρια

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ανακοινώνει την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερση των ιδιόκτητων Φοιτητικών Εστιών του στον χώρο του πρώην οικισμού Βερεγγάρια, στα Κάτω Πολεμίδια.
Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται δύο εβδομάδες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής εργασίας των συμβούλων του Πανεπιστημίου: Eraclis Papachristou Architects LLC και Nicolaou, Andreou, Kypridemos JV.
«Η συνεργασία ανάμεσα στο Συμβούλιο, την Πρυτανεία, τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, των Υπηρεσιών Διοίκησης και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου, συνέβαλε καθοριστικά στην ομαλή επίτευξη του άριστου τελικού αποτελέσματος εντός του φιλόδοξου αρχικού χρονοδιαγράμματος.Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την έναρξη κατασκευής του έργου στις αρχές του 2023», αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφειρης, με μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το νέο αυτό έργο του ΤΕΠΑΚ, εκτιμημένου κόστους €50 εκατ., όχι μόνο θα φιλοξενήσει 500 φοιτητές/τριες και ακαδημαϊκές εκδηλώσεις και συνέδρια, αλλά θα συμβάλει και στη μεταμόρφωση της περιοχής των Πολεμιδιών, μετατρέποντας τον πρώην αποικιακό οικισμό του Βερεγγάρια σε έναν πράσινο και σύγχρονο δημόσιο χώρο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους τους διαγωνισμού και τη διαδικασία υποβολής προσφοράς, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επισκεφθούν την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.eprocurement.gov.cy/epps/cft/viewContractNotices.do?resourceId=5683870
Εξάλλου, με χθεσινό του μήνυμα προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο Πρύτανης ανακοίνωσε πως το ΤΕΠΑΚ «αποκτά επιτέλους ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Υποδομών για την επόμενη δεκαετία 2022-2032», σημειώνοντας πως «μετά από μεγάλη προσπάθεια και έντονη επιμονή ολοκληρώθηκε ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς στόχους της τελευταίας τριετίας».

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Σύγκλητο και την Επιτροπή Διαχείρισης Περιουσίας και Αναθεώρησης Συμβολαίων του Συμβουλίου που ομόφωνα ενέκριναν το Σχέδιο Ανάπτυξης, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου μας Χρίστο Χωματά που πίστεψε και στήριξε την προσπάθειά μας, της Σχολές και τα Τμήματα που παρείχαν τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν τις υπάρχουσες και μελλοντικές του ανάγκες, μα κυρίως τα στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου για τη συστηματική και εξαίρετη δουλειά που έχει κάνει στην ετοιμασία και σύνταξη του συγκεκριμένου Σχεδίου/Έκθεσης».

Το Σχέδιο περιλαμβάνει ξεκάθαρη χωροθέτηση όλων των ακαδημαϊκών και διοικητικών οντοτήτων, τη χωροθέτηση φοιτητικών εστιών και άλλων χώρων προς εξυπηρέτηση της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου (π.χ. Κέντρο Μάθησης και Πληροφόρησης, Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Φοιτητών, Αθλητικές Εγκαταστάσεις κλπ).

Η υλοποίηση του Σχεδίου ξεκινά άμεσα με τον καταρτισμό Master Plan. Η συνολική έκθεση (108 σελίδων) θα παρουσιαστεί σύντομα στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.