Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην ΕΣΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου προκήρυξε εκ νέου την εκλογική διαδικασία για ανάδειξη Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της συντεχνίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση οι εκλογές θα διεξαχθούν την 15η Φεβρουαρίου 2023 με την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, τόσο για τη προεδρία όσο και για το Δ.Σ. της Οργάνωσης, να λήγει στις 12.00, το μεσημέρι της 31η Ιανουάριου 2023.

Διευκρινίζει ότι δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα τακτικά μέλη της ΕΣΚ με πλήρως τακτοποιημένες τις συνδρομές τους.

Αναφέρει περαιτέρω ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με ισχύ του προηγούμενου άρθρου 17.1 ως ίσχυε πριν από την καταστατική τροποποίηση της 20ης Νοεμβρίου 2019 και ότι η όλη εκλογική διαδικασία έχει καθορισθεί με τη σύμφωνο γνώμη τόσο της Επιτρόπου Διοικήσεως όσο και του Εφόρου Συντεχνιών.

Συμπληρώνει πως σύμφωνα με τις συναφείς πρόνοιες του καταστατικού της ΕΣΚ, την 15η Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση η οποία θα ορίσει πενταμελή εφορευτική επιτροπή που θα διεξαγάγει τις εκλογές, επισημαίνοντας ότι η κάλπη θα ανοίξει αμέσως μετά το πέρας της συνέλευσης και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 18.00 οπόταν και θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.