Προκήρυξη υποτροφιών για το προπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη Δεδομένων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Έλα στο Google News

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών, σε έναν από τους πλέον αναδυόμενους τομείς ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας στα κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το 2025

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνει την προκήρυξη 10 υποτροφιών ύψους 20% επί των ετήσιων διδάκτρων για το πρόγραμμα της Επιστήμης Δεδομένων (BSc), το οποίο προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα. Η υποτροφία ισχύει για την κανονική διάρκεια του προγράμματος (4 χρόνια) και αφορά όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο του 2021. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 31η Αυγούστου 2021.

Το πρόγραμμα, που είναι το μοναδικό προπτυχιακό πρόγραμμα Επιστήμης Δεδομένων στην Κύπρο και από τα πρώτα στην Ευρώπη, έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για απασχόληση σε μία από τις δέκα πιο περιζήτητες ειδικότητες εργασίας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η ζήτηση επαγγελματιών στο αναδυόμενο επιστημονικό πεδίο της Επιστήμης Δεδομένων θα φτάσει το ένα εκατομμύριο στα κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το 2025.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence Laboratory) του Πανεπιστήμιου, ενώ το πρόγραμμα θα τους εφοδιάσει με τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για την απόκτηση, διαχείριση, ανάλυση και εξαγωγή πληροφοριών από δεδομένα συνδυάζοντας βασικούς κλάδους, όπως η Πληροφορική, τα Μαθηματικά και η Στατιστική.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, πατήστε εδώ.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.