Προκλητικές δηλώσεις Μπαχτσελί-Επιτίθεται ξανά στον Ακιντζί και στην ΕΕ

Έλα στο Google News

Η Kıbrıs Postası  (03.08.21) γράφει ότι ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί (ΜΗΡ) αναφέρθηκε στο θέμα του ανοίγματος του Βαρωσιού και επέκρινε τον πρώην Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και την ΕΕ για την στάση τους.

Ο Μπαχτσελί δήλωσε πως ο Ακιντζί δεν είναι συνομιλητής του και δεν θα πέσει στο ίδιο επίπεδο με αυτό. «Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν. Ο καθένας επέλεξε τον δικό του τρόπο. Στηρίζουμε την Τουρκική Δημοκρατία της βόρειας Κύπρου. Ο Ακιντζί  δεν είναι ο συνομιλητής μου. Δεν μπορώ να κατέβω στο επίπεδό του. Είναι ισάξιος και  ισοδύναμος με τους Ελληνοκυπρίους», είπε.

Αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων ο Μπαχτσελί και κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση πως βλέπει αυτό το θέμα από την πλευρά των Ελληνοκυπρίων. «Εάν ληφθούν υπόψη αυτές οι απειλές, η τουρκική παρουσία στην Κύπρο θα ανοίξει για συζήτηση. Δεν υπάρχει επιστροφή από μια απόφαση που ελήφθη», δήλωσε ο Μπαχτσελί και πρόσθεσε ότι με το άνοιγμα του Βαρωσιού κλείνει μια σελίδα από το τετράδιο της ΕΝΩΣΗΣ. «Αυτό τους κάνει να νιώθουν άβολα. […] Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε ό, τι απαιτούν τα δικαιώματα, τα ιστορικά συμφέροντα και το κέρδος για την κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων» είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Βαρώσι, το οποίο ήταν κλειστό εδώ και 47 χρόνια, έπρεπε να ανοίξει στην ανθρωπότητα. «Αυτό έγινε» και πρόσθεσε ότι αυτό που γίνεται δεν ξεγίνεται και πρέπει να το βάλουν όλοι στο μυαλό τους. «Η ΕΕ δεν πρέπει να δοκιμάζει την υπομονή μας», κατέληξε.

Πηγή: ΓΤΠ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.