«Προκλητικός και προσβλητικός απέναντι στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ»

 

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, κατήγγειλε χθες ότι ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης είναι «προκλητικός και προσβλητικός απέναντι στη Βουλή των Αντιπροσώπων».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑναφερόμενη στο θέμα της παραχώρησης κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες με στόχο τη διοχέτευση δανείων προς τις επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζόμενους, η Χρ. Ερωτοκρίτου επεσήμανε ότι «για ενάμιση χρόνο οι κυπριακές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες στερήθηκαν τον φτηνό δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν μέσα στην πανδημία, επειδή η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν ήθελε τον έλεγχο του Γ. Ελεγκτή».

Όπως είπε «για ενάμιση χρόνο οι ανταγωνιστικές σε εμάς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είχαν στη διάθεσή τους φτηνό δανεισμό, στηριζόμενες από τις δικές τους χώρες». Παρά ταύτα, πρόσθεσε, «για ενάμιση  χρόνο πηγαινοέρχεται το νομοσχέδιο επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τις πρόνοιες που προσπάθησε να προσθέσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη».

«Με την καθυστέρηση του ενάμιση χρόνου, κινδυνεύουμε να χάσουμε το πρόγραμμα που τερματίζεται τον Δεκέμβρη, εάν δεν πετύχουμε παράταση, ειδικά για την Κύπρο», ανέφερε η Χρ. Ερωτοκρίτου.

«Αντί όμως ο Υπουργός Οικονομικών να απολογείται στον κυπριακό λαό και στις κυπριακές επιχειρήσεις για αυτή την καθυστέρηση και τους λανθασμένους χειρισμούς του, συνεχίζει να είναι προκλητικός και προσβλητικός απέναντι στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών», είπε.

ΧΑΚ: Εβδομαδιαίες ζημιές

Παρά τα κέρδη που κατέγραψε την Παρασκευή, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου παρουσίασε μικρές εβδομαδιαίες ζημιές της τάξης του 0,4%, μετά τις απώλειες 1,55% της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στην τελευταία συνάντηση της εβδομάδας στις 65,79 μονάδες, παρουσιάζοντας ημερήσια αύξηση σε ποσοστό 0,77%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε ημερήσια άνοδο σε ποσοστό 0,80%, κλείνοντας στις 39,29 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €45.521. Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,63% και η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,97%, ενώ απώλειες κατά 0,16% σημείωσαν τα Ξενοδοχεία. Αντίθετα, χωρίς μεταβολή παρέμειναν οι Επενδυτικές Εταιρείες. Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 8 κινήθηκαν ανοδικά, 1 πτωτικά και 1 παρέμεινε αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 48.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.