Προκλητικός ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Προκλητική και αλαζονική για άλλη μια φορά ήταν η στάση της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ απέναντι σε όσους διαμαρτυρήθηκαν για τη διαφθορά, τη διαπλοκή και για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Σε συζήτηση στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, ο Χάρης Γεωργιάδης χαρακτήρισε όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ως τσούρμο «αναρχοαριστερών».

«Όταν επιτράπηκε η λειτουργία των εμπορικών κέντρων», είπε, «διαμαρτύρονταν ότι υπάρχει πανδημία και συνωστισμός», προσθέτοντας ότι «κατά τα άλλα η απαίτησή τους είναι να βγαίνουν έξω το τσούρμο των διαδηλωτών που τώρα θεωρούν ότι είναι κατάλληλη περίοδος για διαδήλωση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, του ζήτησε να δείξει «λίγο σεβασμό σε όσους βγήκαν να διαδηλώσουν εναντίον των οποίων ασκήθηκε αστυνομική βία». Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές δεν σεβάστηκαν «τον κόσμο που υπομένει καρτερικά εφαρμόζοντας τους νόμους και τα διατάγματα και την κοινωνία που έβαλε πλάτες για να κρατηθεί η χώρα όρθια», υποστηρίζοντας ότι κάποιοι επιθυμούν να κερδίσουν πολιτικούς πόντους μέσα από όλη αυτή την ιστορία. Η στάση του Χ. Γεωργιάδη να παραλληλίσει τις διαδηλώσεις σαν μια βόλτα είναι εντελώς προκλητική, αφού προσπαθεί να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει όσους επέλεξαν να διαδηλώσουν ελεύθερα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αυθαιρεσίας και της αυταρχικότητας της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς που έδωσε ο Χ. Γεωργιάδης, ο Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι «αυτούς που είδαμε να διαδηλώνουν ειρηνικά με μάσκες και αποστάσεις και να διεκδικούν -στο πλαίσιο των καθεστωτικών, αλαζονικών, αυταρχικών νοοτροπιών που διακρίνουν την κυβέρνηση- τους αντιμετωπίζετε ως ένα “τσούρμο αναρχοαριστερών”! Την ίδια ώρα οι επιδημιολόγοι που συμβουλεύουν την κυβέρνηση συστήνουν όπως επιτρέπονται οι διαδηλώσεις τηρουμένων των πρωτοκόλλων, ενώ η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης είναι να τους αγνοεί και να επιμένει στις απαγορεύσεις».

Γιάννης Κακαρής

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.