Προκλητικός ο Αβέρωφ Νεοφύτου για τις τιμές των καυσίμων

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Δεν μας αρκούν οι υψηλές τιμές των καυσίμων, έχουμε και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, να προκαλεί! Η εικόνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου με το «jeep» του στο βενζινάδικο μαζί με τις τηλεοπτικές κάμερες και να κάνει σόου για τις αυξημένες τιμές των καυσίμων επί διακυβέρνησης Χριστόφια είναι στα μυαλά όλων μας. Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, οι τιμές των καυσίμων έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί και τα νοικοκυριά πληρώνουν τα καύσιμα δύο ευρώ το λίτρο. Ωστόσο, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δεν νιώθει να υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων για να αντιδράσει!

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ερωτήθηκε την περασμένη Παρασκευή για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, οι οποίες από εβδομάδα σε εβδομάδα ανεβαίνουν και κατά πόσον υπάρχει αισχροκέρδεια. «Αν υπάρχουν ισχυρισμοί για αισχροκέρδεια, το Υπ. Οικονομικών και το Υπ. Εμπορίου μπορούν, αν δεν το έχουν πράξει, να κάνουν επιπρόσθετους ελέγχους», ήταν η απάντηση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Μας εξήγησε επίσης ότι «σε λίγους μήνες οι εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουν τους λογαριασμούς τους στο Φόρο Εισοδήματος και το Υπ. Οικονομικών μπορεί να κάνει ενδελεχή έλεγχο για τις καταστάσεις που υποβάλλουν και μπορεί να συνεργαστεί με το Υπ. Εμπορίου που έχει καταγεγραμμένο το κάθε φορτίο και πόσο αγοράζεται, ώστε να γίνει συσχετισμός και να συνεργαστούν τα δύο υπουργεία για να αποδείξουν κατά πόσον υπάρχει αισχροκέρδεια». Πραγματικά μας έχει εκπλήξει ο κ. Αβέρωφ με τις γνώσεις του για το πώς καταρτίζονται, πώς υποβάλλονται και πώς ελέγχονται οι λογαριασμοί εταιρειών! Κάτι πρέπει να ξέρει!

Είναι τόσο προκλητικός ο κ. Αβέρωφ, ο οποίος προσπαθεί να μας παραπέμψει στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι είναι στελέχη του ΔΗΣΥ. Κύριε Αβέρωφ, μιλάμε για τη μονοκομματική κυβέρνηση ΔΗΣΥ και είστε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος. Οι ευθύνες σάς βαραίνουν όλους και αν η κυβέρνηση ήθελε να πατάξει την αισχροκέρδεια, θα φρόντιζε να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί ελέγχου οι οποίοι υπνώττουν.

Αν επίσης ο κ. Αβέρωφ ήθελε να προστατέψει και να στηρίξει τους καταναλωτές, στη Βουλή υπάρχει κατατεθειμένη από τις 5 Μαΐου η πρόταση του ΑΚΕΛ για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.