Προληπτικά αντιπλημμυρικά μέτρα ενόψει χειμώνα συστήνει ο Δήμος Λάρνακας

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενων πλημμυρών ενόψει της χειμερινής περιόδου συστήνουν στους δημότες ο Δήμος Λάρνακας και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων, γνωρίζοντας ήδη τις προβληματικές περιοχές στη Λάρνακα, οι οποίες με την πρώτη βροχή, πλημμυρίζουν.

Ο δήμος και το ΣΑΛ έχουν προβεί σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων εν όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, ωστόσο, ταυτόχρονα, καταρτίστηκε κατάλογος προληπτικών μέτρων τα οποία προτρέπονται να πάρουν οι δημότες για σκοπούς κατάλληλης προετοιμασίας του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση.

Στα πλαίσια αυτά, το κοινό καλείται να λάβει τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

1)     Να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.

2)     Να μην αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

3)     Να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.

4)     Να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν.

5)     Συστήνεται να προμηθευτούν με αντλίες νερού όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων και να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.

6)     Να ασφαλιστούν όλες οι ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών.

7)     Να μη διέρχεται σε χείμαρρους ή ορμητικά νερά, πεζοί ή με αυτοκίνητο.

8)     Να παραμένει μακριά από τις περιοχές/ δρόμους με λιμνάζοντα νερά.

Τάσος Περδίος

 

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News