Προμετωπίδα η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, είπε ο Υπουργός Εργασίας

Η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας είναι η αναπτυξιακή προμετωπίδα του Υπουργείου Εργασίας και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, ανέφερε ο Υπουργός, Γιάννης Παναγιώτου, ο οποίος παρευρέθηκε την Πέμπτη στην «Ημέρα Καριέρας 2023» που διοργανώθηκε στο ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επισκέφθηκε το ΤΕΠΑΚ στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Unlock Your Future: Ημέρα Καριέρας 2023», στην οποία συμμετείχαν πέραν των 60 εργοδοτών και επιχειρήσεων, ενώ συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Παναγιώτη Ζαφείρη.

Ο κ. Παναγιώτου, προστίθεται, συζήτησε με τους διοργανωτές και τους φοιτητές, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τους εκπροσώπους των οργανισμών και των επιχειρήσεων, όπου αναδείχθηκε η αμοιβαία ανάγκη για αποτελεσματική διασύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, τόσο για τη βελτίωση της στελέχωση των επιχειρήσεων όσο και για την αύξηση της απασχόλησης των νέων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Υπουργού με τον Πρύτανη, συζητήθηκε η σημαντικότητα της επιστημονικής υποστήριξης στην επαγγελματική κατάρτιση για την ουσιαστική ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, και διαπιστώθηκε η κοινή επιθυμία για συνεργασία, ιδιαίτερα ενόψει της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.

Ο Υπουργός, καταλήγει η ανακοίνωση, σημείωσε ότι η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας είναι η αναπτυξιακή προμετωπίδα του Υπουργείου Εργασίας και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy