Προοδευτική ΚΚ: Δύσκολη η φετινή σχολική χρονιά

Δύσκολη αναμένεται να είναι η φετινή σχολική χρονιά όσον αφορά το θέμα της στελέχωσης εκτιμά ο πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών Σωτήρης Χαραλάμπους.

Ο κ. Χαραλάμπους τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ότι φέτος πολλά σχολεία θα μείνουν χωρίς διευθυντές λόγω της παγοποίησης των θέσεων εδώ και δυο χρόνια από την κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι όλα τα σχολεία θα είναι υποστελεχωμένα και από βοηθούς διευθυντές.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαραλάμπους κατήγγειλε ότι η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που επεκτείνει προς τα κάτω την εξειδίκευση και αυτό διαφάνηκε όπως είπε από τις τελευταίες αποφάσεις για τα Νέα Ωρολόγια Προγράμματα.

Ο κ. Χαραλάμπους χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή το Υπουργείο Παιδείας ανάρτησε στο διαδίκτυο πριν λίγες μέρες νέες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης καθηγητών εξέφρασε επίσης την άποψη ότι θα είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κάποιος ότι έχει μείνει κάτι όρθιο από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προγραμματίστηκε από τις δυο προηγούμενες κυβερνήσεις και η οποία όπως τόνισε καταργείται τα τελευταία 2-2,5 χρόνια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού εξέφρασε την ελπίδα τις αμέσως επόμενες μέρες να γίνουν οι διορθώσεις στο θέμα της στελέχωσης των δημοτικών σχολείων προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να γίνουν τοποθετήσει και μετακινήσεις εκπαιδευτικών την τελευταία εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.